BIST 9.693
DOLAR 32,51
EURO 34,76
ALTIN 2.494,16
HABER /  GÜNCEL

İstanbul şantiye alanı gibi

İstanbul'da yol, kavşak, kanalizasyon, Marmaray ve gökdelen inşaatları tüm hızıyla sürüyor...

Abone ol

İstanbul'da yol, kavşak, kanalizasyon, Marmaray ve gökdelen inşaatları tüm hızıyla sürüyor. Bu karmaşa içinde, İstanbullular daha çok trafikten şikayet ediyor. Ancak yüklenici firmaların büyük bölümü, basit güvenlik önlemlerini dahi almıyor. Büyükşehir Belediyesi bile ihale verdiği firmalardan şikayetçi.

İstanbul Baltalimanı kavşağında trafik sıkışık, çünkü belediye ekipleri bozulan asfaltı yapmıyor. Aldıkları tek güvenlik önlemi ise, birkaç metre yakınlarındaki kırmızı kuka.

100 metre ileride kazı yapan iş makinası için kuka bile yok. Delici, neredeyse arabaların içinde.

Yol boyunca kazı alanlarında benzer görüntüler tekrarlanıyor. Durum vahim ama, herkes alışmış. Bir sürücü, diğerlerini tehlikeye attığının farkına bile varmadan, arıcını, dev bir çukurun zaten yetersiz olan uyarı levhalarının önüne park etmiş.

Oysa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa'nın çeşitli başkentlerindeki uygulamaları inceledi, şehir şentiyeleri standartları belirledi.

Belediye, ihale edilen işler yapılırken alınacak önlemleri de 24 Şubat'ta internet sitesinden duyurdu. Ancak kentin dört bir yanındaki uygulamalar, belediyenin standartlarının kağıt üzerinde kaldığını gösteriyor.

Topbaş firmalardan şikayetçi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da, milyonlarca YTL'lik ihale verdiği firmaların duyarsızlığından şikayetçi.

Belediyenin istekleri aslında çok değil. Şantiye çevresini güvenli şekilde kapatmak, özellikle geceleri ışıklandırmak, malzemelerin çevreye yayılmasını önlemek, çalışmaların trafiği engellememesini sağlamak ve yeteri kadar uyarı levhası bulundurmak, olmazsa olmazlar.

Belediye, 19 şantiyeyi kameralarla kontrol ediyor. Aksaklık görürse uyarı yapıyor. Anlaşılan her şantiyeye kamera konulamadığından, büyük bölümü gözden kaçıyor.

Rögar mezarı oldu

28 Şubat'ta İstanbul Bahçelievler'de, kapağı bulunmayan rögardan kanalizasyona düşen 5 yaşındaki Dilara Dumru öldü.

Kanalizasyon şebekesi içinde üç kilometre sürüklenen Dilara'nın cesedi, derede bulundu.

Kaynak: CNNTÜRK