BIST 10.269
DOLAR 32,23
EURO 34,83
ALTIN 2.425,07
HABER /  POLİTİKA

İhanet sezonu açılmak üzere

Bahçeli Mart ayında yeni formatlı bölücü eylemler bekliyor. MHP lideri Evren'e de sert tepki gösterdi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in açıklamalarına tepki göstererek, "Bunun adı yıkıcılıktır ve suçtur" dedi.

Bahçeli, partisinin Ankara 2. Bölge İstişare Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, "çok yönlü ve boyutlu ihanet ortaklığının saldırılarıyla karşı karşıya bulunduğunu iddia ederek, bunun sonunda da "yapay milletler"den oluşan ve yeni tanımı "federal" olan farklı bir devlet kurulmak istendiğini savundu.

Bahçeli, şunları kaydetti:

"Hangi mihrakların sözcülüğüne soyunduğu anlaşılamayan bu zat, milli ve üniter Türkiye Cumhuriyeti'ne federalizm önermekle kalmamış, sözde eyalet sisteminin sayısını ve merkezlerini bile tespit edecek kadar ileri gitmiştir.

Bunun adı yıkıcılıktır ve suçtur. Bu zırvalarla yıllardır terör destekli milleti parçalama projesi olan bölücülüğe, devleti de parçalanmaya götürmesi mukadder olan yıkıcılık refakat etmeye başlayacaktır."

Yaklaşan Nevruz ve sonrasında Türkiye'yi "zor günlerin" beklediğini de vurgulayan Bahçeli, "Bahar ayları ile birlikte mutat eylemlerin yeni formatlar ile uygulanacağı bölücülük ve ihanet sezonu açılmak üzeredir" diye konuştu. Bahçeli, şunları kaydetti:

"Hükümetin kucaklaşmak için can attığı Iraklı aşiret reisleri, hükümete vekaleten servis yapan Türkiye'deki yandaşları tarafından Nevruz'daki bölücü rezalete onur konuğu olarak davet edilmişlerdir. Bu bölücü jestin karşılığında bir siyasi parti yöneticisi ise 'Kerkük'e müdahaleyi Diyarbakır'a sayarız' diyerek, adeta bir federal temsilci gibi diplomatik mukabelede bulunabilmiştir.

Dahası bölücü mihraklar, bağımsız aday olarak seçime girerek, 'düz ovada siyaset' yapmak üzere TBMM'ye ulaşmayı yandaşlarına müjdelemişlerdir."

"Başbakanı, Barzani ile ısrarla kucaklaşmaya iten gerekçe ne olabilir" diye soran Bahçeli, "Kandil'de yuvalanmış çete başının geçen yıl, 'bizimle de görüşecekler' sözlerinin icabı için ilk adım mı atılıyor" dedi.