BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İzvestiyanın Basayev iddiası

Rus İzvestiya gazetesi, Şamil Basayev'in öldürülmesiyle ilgili bir iddiada bulundu.

Abone ol

Rus İzvestiya gazetesi, Şamil Basayev'in öldürülmesinde Türkiye'den de yardım alındığını iddia etti. Irak'tan gelen Baseyev'in içinde bulunduğu patlayıcı taşıyan aracın, güvenlik denetimine takılmadan geçmesinin sağlandığı belirtildi

Rus İzvestiya gazetesi, Çeçen terörist Şamil Basayev'in Rusya, ABD, Türkiye ve Gürcistan'ın ortak operasyonuyla öldürüldüğünü öne sürdü. Gazete manşetten verdiği haberde, değişik kaynaklardan yaptığı araştırma sonucu Basayev'i öldüren patlayıcıların Irak'tan yola çıktığının anlaşıldığını bildirdi.

Gazeteye göre, Çeçenlere Irak'tan silah gönderileceğini öğrenen Rus gizli servisi, ABD'li meslektaşlarının yardımı ya da onayıyla uzaktan kumandalı bir bombayı cephaneyi taşıyacak araca yerleştirdi.
İzvestiya, bu aşamadan sonra Türkiye ve Gürcistan ile temasa geçilerek patlayıcı taşıyan aracın güvenlik denetimine takılmadan geçmesinin sağlandığını bildirdi.
Türkiye'nin desteğinin alınması için ABD'nin devreye girmiş ya da iki ülke arasında doğrudan temas kurulmuş olabileceğini belirten gazete, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 29 Haziran'da Cumhurbaşkanı Sezer ile görüşmesinden sonra yaptığı açıklamaya dikkat çekti. Putin, Sezer ile teröre karşı ortak mücadele konusuna da değindiklerini söylemişti. İzvestiya, patlayıcıların sorun yaşanmadan İnguş Cumhuriyeti'ne ulaştığını yazdı.

İnsansız hava aracı
Son aşamada, Basayev ve adamlarının eline geçen patlayıcılar Ekajevo köyünde uzaktan kumandayla havaya uçuruldu.
Patlayıcıların bulunduğu kamyondaki bombanın uydudan gönderilen sinyalle patlatılmış olabileceğini belirten gazete, kamyonunun yol boyunca ilerleyişinin insansız hava aracı Pçela (arı) tarafından izlendiğini yazdı.

Haber: Cenk Başlamış
Kaynak: