BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Okana 12 yeni bölüm

Okan Üniversitesi'nde yeni öğretim yılında, fakültelere 12 yeni bölüm daha ekleniyor.

Abone ol

Yeni bölümlerin eklenmesiyle daha da büyüyecek olan üniversite, yeni öğretim yılına yeni kurulan Akfırat Kampüsü'nde başlayacak.

2002 yılında Kartal Yakacık sırtlarında eğitime başlayan, sonra Hasanpaşa'da öğretime devam eden Okan Üniversitesi, dev bir kampüs inşa ediyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında temeli atılan Okan Üniversitesi Akfırat Kampüsü, 250 dönümlük bir arazi üzerinde, 65.000 m2 kapalı alan düzeninde ve 60 milyon USD'lik bir yatırımla tamamlanmış olacak.

Okan Üniversitesi Yeniliklerin ve İlklerin Üniversitesi

Okan Üniversitesi, Türkiye ekonomisine 30 yıldan fazla emek veren bir grubun kurduğu vakıf üniversitesi olarak kendini iş yaşamına daha yakınlaştıracak fikirleri hayata geçiriyor. Örneğin, Türkiye'deki vakıf üniversitelerinin içinde ilk defa Okan Üniversitesi İngilizce ve Almanca Mütercim Tercümanlık bölümünü kurdu. Ayrıca Türkiye"de ilk defa Rusça ve Çince Mütercim Tercümanlık bölümleri Okan Üniversitesi'nde kuruldu.

Üniversitenin sağlayacağı burs olanakları neler olacak?

Okan Üniversitesi'ne yerleştirilen ve yerleştirildiği puan türünde ilk 100'e giren öğrencilere öğrenim ücretinden muafiyet yanında dokuz ay süreyle aylık 500 YTL, ilk 101-500'e giren öğrencilere 400 YTL, 501-1000 arasına giren öğrencilere 300 YTL Mütevelli Heyeti'nce "Onur Bursu" olarak verilecek.

İlk olarak 2006-2007 eğitim ve öğretim yılında uygulanmaya başlayacak bir çalışma ile Mütevelli Heyeti'nce belirlenen engelli 3 öğrenci öğrenim ücreti vermeden okuma hakkı kazanacak. Özellikle yurt dışındaki üniversitelerde uygulanan bu sistem Okan Üniversitesi ile Türkiye'de de hayata geçirilirken engellilerin toplumla bütünleşme yönünde yaşadığı yoğun sorunlara çözüm bulunması amaçlanıyor.

OKAN ÜNİVERSİTESİ DEV BİR KAMPÜS İNŞA EDİYOR…

OKAN ÜNİVERSİTESİ AKFIRAT KAMPÜSÜ
İLE EĞİTİMDE YENİ BİR ANLAYIŞIN TEMELİ ATILIYOR…

Yeni Öğretim Yılı, Yeni Kampüste Başlıyor

Okan Üniversitesi 2006-2007 Eğitim ve Öğretim Yılında Akfırat Kampüsü'nde öğretime devam edecek.

Okan Üniversitesi Akfırat Kampüsü, ilk etapta 131 dönüm arazi üzerinde yapılan projelendirme ile Fakülte Binaları, Modern Kongre Salonları, özellikle Turizm Bölümü öğrencilerinin pratik yapma şansı bulacakları Uygulama Oteli, rekreasyon alanları, alışveriş merkezleri , restoran, sinema gibi sosyal alanların yanı sıra spor salonları, fitness alanları, yüzme havuzu , açık ve kapalı spor alanları ile de öğrencilerin spor ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilecekleri spor kompleksi ve teknoloji bölgeleri ile Çağdaş Bir Eğitim Yerleşkesi haline dönüşecek.

Okan Üniversitesi Akfırat Kampüsü, yılda 7-8 uluslararası yarışın düzenlendiği ve binlerce kişinin bulunduğu bir ortamda, Formula-1 pistine komşu olarak kültür turizmine de büyük bir katkı sağlayacak.

Ayrıca Kampüs, bölgedeki tek modern kongre salon ve otelleri ile de büyük bir ihtiyaca cevap verebilecek kapasitede planlandı. Kampüs içerisinde 300 kişilik kız ve erkek öğrenci yurdu bulunmaktadır.


OKAN ÜNİVERSİTESİ'nde 2006-2007 öğretim yılında faaliyete geçecek Yeni Bölümler

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
• Uluslararası İlişkiler (İng)
• İşletme (İng)
• Bankacılık ve Finans (İng)

Mühendislik Fakültesi
• İnşaat Mühendisliği
• Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
• Makine Mühendisliği

Fen- Edebiyat Fakültesi
• Matematik

Güzel Sanatlar Fakültesi
• Endüstri Ürünleri Tasarımı
• Plastik Sanatlar
• Moda Tekstil Tasarımı
• Grafik
• İç Mimarlık