BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bakırköye sağlık merkezi

Bakırköy Belediyesi Görüntüleme Merkezi ve Halk Sağlığı Laboratuarı hizmete açtı.

Abone ol

Bakırköy Belediyesi ücretsiz sağlık hizmetlerine bir yenisini daha ilave ederek Görüntüleme Merkezi ve Halk Sağlığı Laboratuarı hizmete açtı. Türkiye"de bir “İLK” olan bu uygulama ile imkan sahibi olmayan tüm hastalar “Ücretsiz” olarak bu merkezden ve iç bünyesinde yer alan laboratuardan yararlanabilecektir.

CHP Genel Başkanı Deniz BAYKAL, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş ÜNAL ERZEN, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak ile İstanbul CHP İL ve İlçe teşkilatı mensuplarının, bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının ve birçok vakfın katılımcı olduğu bu etkinlikte konuşma yapan Başkan Ateş Ünal Erzen “ Belediyecilik artık model değiştirdi. Şimdi tüm dünyada olduğu gibi sosyal belediyecilik anlayışı mevcut. Yani bölgedeki çalışmalar, halkın katılımı ile planlanıyor ve yapılıyor. Sağlık hizmetleri olarak da bölgemizde “Ücretsiz” olarak Önce İnsan anlayışı ile yol aldık..Bölgemizde sağlık ocaklarımız, yaşam merkezlerimiz ve halk eczanelerimiz ile bölge insanımız için sağlığın sorun olmamasını sağladık. Görüntüleme merkezimiz ise bir yerel belediyecilik hizmeti adına ilktir” dedi.

Törende konuşma yapan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise “ Bu açılış ile Bakırköy"den başlayan ve tüm Türkiye"ye yayılan yeni bir sağlık hizmeti anlayışı başlatıyoruz. Yani CHP"li yerel yönetimlerimizin olduğu bölgelerde halkımız, sağlık hizmetlerinden insan olduğunu hissederek özel donanımlı ve insanca değer göreceği şekilde üstelik ÜCRETSİZ hizmet alacaktır. dedi

Hizmete giren Görüntüleme Merkezi"nde; tomografi, mamografi, kemik yoğunluğu, röntgen, digital röntgen, ultrason gibi taramalar; Halk Sağlığı Laboratuarı"nda ise tüm biokimya tetkikleri, hormon tetkikleri, hematoloji, immonoloji, idrar, gaita, hepatit ve uzun süre kullanılan ilaç düzeylerinin kontrolü

Açılış kapsamında, Türk Kalp Vakfı, Türk Böbrek Vakfı, Türkiye Kanserle Savaş Vakfı, Türkiye İşitme Engelliler Vakfı gibi kuruluşlar da stand çalışmaları ile kurumlarının tanıtımını yaptılar. Bu vakıflar ayrıca görüntüleme merkezinde de yönlendirecekleri hastalar ile bu merkezin hizmetlerinden ÜCRETSİZ olarak faydalanacaktır.