BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İsrailin hedefi Hizbullah

İsrail ordusu, Lübnan topraklarına yönelik saldırılarını yoğunlaştıracağını açıkladı

Abone ol

İsrail ordusu, Lübnan topraklarına yönelik olarak sürdürdüğü saldırının kapsamını genişleteceğini açıkladı. İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz, Lübnan sınırından atılan füzelerin İsrail topraklarını vurması üzerine, Hizbullah örgütünün yok edileceğini açıkladı.

İsrail askerlerinin Lübnan sınırında Hizbullah militanları tarafından kaçırılmasının ardından, askerlerin kurtarılması için operasyon başlatan ve Lübnan topraklarına yönelik saldırıları sürdüren İsrail, saldırının kapsamının genişletileceğini açıkladı. Hava saldırılarını Beyrut üzerinde yoğunlaştıran İsrail, bölgede yaşayan yerleşimcilerin Hizbullah militanlarının bulunduğu alanlardan uzak durmaları konusunda uyarıldığını belirtirken, İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz, Hizbullah örgütünün tamamen ortadan kaldırılacağını ifade etti.

Peretz, Lübnan sınırından, Haifa Şehri'ne yönelik olarak gerçekleştirilen füze saldırısının ardından yaptığı açıklamada, "Hizbullah oyunun kuralını bozdu. Örgütü bitireceğiz" şeklinde konuştu.

Öte yandan Hizbullah militanlarının bulunduğu Lübnan'dan İsrail'e yönelik olarak atılan yaklaşık 100 kadar roket aralarında endüstri şehri olan Haifa'nın da bulunduğu birçok İsrail hedefini vurdu. Saldırılarda 3 İsrail askeri ölürken, 50'nin üzerinde de sivil yaralandı.