BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Eminönü açık hava müzesi

İTO'nun katkılarıyla 3. Açıkhava Sanat Merkezi tarihi Eminönü meydanında açıldı.

Abone ol

İstanbul Ticaret Odası"nın (İTO) katkılarıyla düzenlenen 3. Açıkhava Sanat Merkezi tarihi Eminönü meydanında açıldı. Yurttaşların, sanatçıları eserlerini üretirken izleyebileceği sergiler, 14 Eylül"e kadar yurttaşlarca gezilebilecek.
Açılış töreni İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İTO Yönetim Kurulu ve İTO Meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.
İstanbul Ticaret Odası"nın resim, fotoğraf, hat, tezhip, minyatür gibi sanat dallarında faaliyet gösteren sanatçılara destek vermek ve sanatçıları halkla buluşturmak amacıyla düzenlediği açıkhava sergileri 13 Temmuz- 14 Eylül tarihleri arasında gezilebilecek.

Açılışında konuşan İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Eminönü ilçesinin tarihi nitelik taşıdığını belirterek, bugünkü meydanının toplumun her kesiminden insanlarla dolup taştığını söyledi. Yalçıntaş, “Yaz mevsiminde İstanbul"a daha çok turist geliyor. Bu da İstanbul"un çok kültürlülüğünü ifade ediyor” dedi.
Murat Yalçıntaş, sergide 30 sanatçının 2 grup halinde çalışacaklarını ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, “Tarihi Eminönü ilçesi insanlar için sadece geçiş noktası olmamalı, insanları sanata ve sanatçıya yönlendirmek için de kullanılmalı” dedi.
İstanbul"u “tarihi çeyiz” olarak adlandıran Topbaş, İstanbul"un artık bir dünya kenti olduğunu ve dünyayı sanat alanında etkilediğini kaydetti.
Tarihi Eminönü Meydanı"nı ziyaret edecek İstanbulluların ve turistlerin sanatçılarla içiçe olmalarını sağlayan bu atölye çalışmasında müzik dinletileri ve miniklerin folklor gösterilerinin de yer alacağı bildirildi.