BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

MasterCard yenilendi

MasterCard, Worldwide'a dönüşerek kendini yeniledi ve globalleşen yapısını ön plana çıkarttı.

Abone ol

MasterCard, Maestro, Cirrus gibi ödeme markalarını bir şemsiye altında toplayan ödeme sistemleri şirketi MasterCard International, global entegre yapısını ve dünya çapında ticareti geliştirmeyi amaçlayan stratejik vizyonunu yansıtmak amacıyla yeni kurumsal ismini "MasterCard Worldwide", kurumsal sloganını ise "heart of commerce" olarak değiştirdi. Yapılan açıklamaya göre, yeni kurumsal konumlandırma, birleşik bir business to business (işletmeden-işletmeye) platformu oluşturarak, MasterCard Worldwide'ın müşterilerine, iş yerlerine ve hissedarlarına tüm iletişim kanallarında global bir verimlilik sunacak.

MasterCard'ın dünya çapında milyonlarca tüketiciyi sembolize eden, içiçe geçmiş halkalardan oluşan var olan logosunun bütün MasterCard markalı kartlarda ve dünya çapındaki bütün iş yeri ve kart kabul noktalarında kullanılmaya devam edeceği belirtildi. MasterCard Worldwide farklı markaları; MasterCard, Maestro, Cirrus, MasterCard Advisors markalarını, desteklemeyi de sürdürecek. Şu an 106 ülke ve 49 dilde gösterilen MasterCard'ın sayısız ödüllü global Priceless reklam kampanyasının da gösterimi sürecek.

MasterCard Pazarlamadan Sorumlu Başkanı Lawrence Flanagan, yeni isim ve kurumsal kimlikle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "MasterCard Worldwide, ticaret ve iş hayatının içinde yer alan herkes için global ödeme işlemlerinin hızlı ve güvenilir yapılmasını sağlayan itici bir güçtür. Yeni kurumsal marka küresel entegre yapıyı ve MasterCard'ın müşterilerine, işyerlerine, tüketicilere ve hissedarlara bir değer sunmak amacıyla oluşturduğu vizyonu daha iyi yansıtmaktadır" dedi.

Yeni kurumsal marka kimliğinin, geniş bir MasterCard marka ve değer sunumu analizinin ardından oluşturulduğunu belirten Flanagan, "Şirketin eşsiz rekabetçi gücüne bakıldığında, MasterCard Worldwide'ın dünya çapında ilişki, vizyon ve ticaret gelişimindeki liderliği fark edilmektedir. Şirketin bu alanlardaki gücünü ve MasterCard'ın sektördeki lider rolünü yansıtan yeni bir kurumsal marka geliştirdik" ifadelerini kullandı.

MASTERCARD WORLDWİDE LOGOSU FARKLI İŞ MODELLERİNİ YANSITIYOR
Açıklamada, MasterCard Worldwide logosu ve kurumsal kimlikle ilgili olarak şu bilgiler verildi:

"MasterCard tüketici markasının içiçe geçmiç kırmızı ve sarı halkalarının üzerine kurulan üç halkalı yeni kurumsal logo, şirketin benzersiz, üç katmanlı iş modelini yansıtıyor: franchisor(marka isminin kullandırılması), processor (işlemci) ve advisor (danışman). Franchisor olarak MasterCard Worldwide MasterCard, Maestro, Cirrus gibi dünya çapında bir çok markası ile 24 milyondan fazla iş yerinde iş ve ticaret yapılmasına olanak sağlıyor. Processor olarak MasterCard Worldwide entegrasyon ve güvenilirlik sunan güçlü ve hızlı ağıyla küresel ölçekte etkin bir ticaret sağlıyor. MasterCard teknolojisi esnek; kişiselleştirilebilen işlem platformuyla bankaların kendilerini farklılaştırmalarına destek oluyor. Advisor olarak MasterCard Worldwide; ticaretin gelişimini sağlayan, sektöründe öncü ve vizyonel çözümler sunuyor. Deneyimli ekibi ve sektördeki tek danışmanlık hizmeti veren MasterCard Advisors ekibi ile MasterCard, ödeme süreçlerini baştan sona ele alan stratejik ve operasyonel çözümler sağlıyor."

Öte yandan MasterCard Worldwide, dünya çapındaki finans kuruluşları ile iş yerleri ve karthamilleri arasında önemli bir bağlantı kurarak global ticareti geliştiriyor. Franchisor, işlemci ve danışman rolüyle ödeme çözümleri üreten ve pazarlayan MasterCard yılda 16 milyardan fazla işlem gerçekleştiriyor. Ayrıca; finansal kuruluş müşterileri ve iş yerleri için analiz ve danışmanlık hizmetlerini sunuyor. MasterCard, Maestro ve Cirrus markaları ile MasterCard WorldWide, 210'dan fazla ülkede ve bölgede tüketicilere ve iş yerlerine hizmet veriyor. Maestro banka kartıyla ise 93 ülkede 7.3 milyondan fazla iş yerinde işlem gerçekleştirilebiliyor. Dünyada 1 milyar 64.6 milyon, Türkiye'de 39.5 milyon MasterCard ve Maestro sahibi bulunuyor.

MasterCard Türkiye ofisi'ne www.mastercard.com.tr sitesinden, MasterCard Worlwide'a ise www.mastercardwoldwide.com sitesinden ulaşabiliyor.