BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.506,73
HABER /  DÜNYA

Filistinli bakanlar tutuklandı

Filistinliler tarafından bir İsrail askerinin kaçırılmasına İsrail'den aynı dilde yanıt geldi.

Abone ol

İsrail ordusu, kaçırılan askerini kurtarmak için Gazze Şeridi'nde başlattığı ''Yaz Yağmuru'' operasyonunda dün gece Gazze Şeridi'nin kuzeyine tanklarla girdi.
   
Görgü tanıkları ve Filistin güvenlik kaynakları, 30 kadar İsrail tankının Gazze Şeridi'nin kuzeyinden Filistin topraklarına girdiğini belirttiler.
   
Bu arada Filistin güvenlik kaynakları, İsrail ordusunun Ramallah ve El Halil'de ev ev yürüttüğü aramalarda Hamas'ın 8 bakanı ile 20 milletvekilini tutuklandığını belirttiler.
   
Tutuklanan bakanların isimleri şöyle:
   
Halid Arafa (Kudüs'ten sorumlu bakan), Muhammed El Barguti (Çalışma), Nayef Receb (Kültür), Semir Ebu Eyşe (Planlama), İsa El Cabari (Yerel hükümet), Ömer Abdülrezzak (Maliye), Vasfi Kaba (Mahkumlardan sorumlu bakan) ve Fahri El Türkmeni (Sosyal İşler).     Milletvekillerinin kimlikleri açıklanmazken, İsrail askeri sözcüsü tutuklamaları doğrulamadı.
   
Aynı kaynaklar, İsrail askerlerinin bu sabaha karşı Batı Şeria'da da çok sayıda Hamas militanını tutukladıklarını belirttiler.
   
PERETZ: ''İŞGAL ETMEYECEĞİZ''
Öte yandan, İsrail Savunma Bakanı Amir Peretz, ülkesinin Gazze Şeridi'ni işgal etmek niyetinde olmadığını tekrarladı.
   
Peretz gazetecilere yaptığı açıklamada, tek amaçlarının kaçırılan İsrail askeri Gilad Şalit'i bulmak olduğunu söyledi.
   
Peretz, ''Bir duvara ve Filistin yönetiminin tamamen yetersizliğine çarptık. Bu yüzden Gazze Şeridi'nde harekete geçmeye karar verdik'' dedi.