BIST 11.063
DOLAR 32,19
EURO 35,03
ALTIN 2.503,11
HABER /  SPOR

Federasyona bakan vetosu

Şahin, Futbol Federasyonu Genel Kurulu’nda alınan "Süper maaş" kararını takibe aldı

Abone ol

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Futbol Federasyonu Genel Kurulu"nda alınan "Süper maaş" kararını takibe aldı. Yönetim kurulunda bulunan iki üyenin, dolgun ücretle çalışmasının yasalara aykırı olduğunu belirten Bakan Şahin, "Genel kurul kararı da olsa, bu maaşın ödenmesi mümkün değil. Gözetim ve denetim yetkimi kullanarak, gerekeni yaparım" dedi.

Federasyon Asbaşkanı Kemal Kapulluoğlu ile yönetim kurulu üyelerinden Kemal Ünsal ya da Süheyl Önen"in "Süper maaş" alabilmesi için bu tür bir genel kurul kararı alındığı iddiaları üzerine görüşünü açıklayan Bakan Şahin şöyle konuştu:

Gereği yapılır

"Genel kurula katılmadım. Genel sekreterlikten verilen önergeyi istedim, faksladılar. Delegelerin verdiği önerge üzerine alınan bu karar, Federasyon Yönetim Kurulu tarafından uygulanmadığı sürece hiç bir sorun olmaz. Uygulanırsa Futbol Federasyonu yasasının 10. maddesi (f) bendine aykırı durum oluşur. Geçmişteki yasaya göre iki başkan vekili, bir üye ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı"na maaş ödenebiliyordu. Ancak, 2004 yılında yapılan yasa değişikliği ile bu maaş olayları kalktı.

Mevcut yasaya göre, yönetimdekilere sadece huzur hakkı ve harcırah verilebilir. Bunun aksi, yasaya aykırı olur.. Zaten böyle bir aykırılık hissedersem, gözetim ve denetim yetkimi kullanırım, Başbakanlık Denetleme Kurulu"na başvururum, onlar da gereğini yaparlar."


Kaynak : Hürriyet