BIST 9.884
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.445,71
HABER /  POLİTİKA

Diyarbakırspora MHP desteği

Bursa'da Diyarkasırspor maçı sırasında ev sahibi bazı taraftarlarının tezahüratlarına siyaselerden tepki geldi.

Abone ol

AK Parti Diyarbakır Milletvekili: Bütün Diyarbakırlıları bütün Güneydoğuluları PKK'lı diye suçlamak bölücülüktür. Biz yıllardır bununla mücadele ediyoruz, bunun acısını çekiyoruz. PKK Türkiye'yi bölme çabsasındaki bir terör örgütüdür. Bu sloganları atanlar cezalandırılmalıdır. Diyarbakırspor Başkanının takımı ligden çekiyorum açıklaması da maksadını aşmış.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır: Bursa'da Diyarbakırspor'a 'PKK dışarı' denilmesi kabul edilemez. Diyarbakır ve Diyarbakırspor PKK'lı değildir. Diyarbakırspor ligden çekilmesin. Üç beş tane fanatiğin bağırmasını ciddiye alıp Diyarbakırspor'u ligden çekmek de doğru değil.

CHP Genel Sekreter yardımcısı Mesut Değer: Maalesef Türkiye'de sanki Diyarbakırlıların tümü PKK'lıymış gibi bir suçlama var. Bölge insanını potansiyel suçlu görmek onlara terörist muamelesi yapmak ciddi bir hatadır. Siyaseti spora alet etmeleri çok yanlıştır. Tüm takımların da yöneticileri kendi takımlarına ve taraftarlarına telkinde bulunmalıdır.

DTP Grup Başkan vekili Selahattin Demirtaş: Kulüp başkanının açıklaması artık canına tak ettiğini gösteriyor. Ligde tüm taraftar ve kulüplerin bu konuda kendini gözden geçirmeleri gerekiyor. Maça giden Diyarbakırspor taraftarına 'dışarı dışarı' şeklinde sloganlar atılması olacak iş değil. Sadece Diyarbakırspor değil bunu hiç kimsenin kabul etmemesi gerekir. Başta 4 büyükler olmak üzere bütün takımların buna tepki göstermesi gerekiyor. Özellikle Federasyonun bu konuya el atması gerekir. Hükümet de bu konuda bir şeyler yapmalı.