BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Medvedev Kızıl Orduyu teftişe çıktı

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, ABD temaslarının ardından ayağının tozu ile orduları teftişe çıktı.

Abone ol

Rusya-Belarus birliklerinin ortaklaşa gerçekleştirdikleri tatbikatı izleyen Rusya lideri, "Biz kimseyi tehdit etmiyoruz. Tatbikatın hedefi savunmaya yönelik." dedi.

Kaliningrad bölgesinde Rus ve Belarus askeri birliklerinden 12 bin 500 kişi 'Batı 2009' adlı askeri tatbikat gerçekleştiriyor. Tatbikatta savaş uçakları, helikopterler, tanklar, hava, kara ve deniz birlikleri ile birlikte 200'den fazla ağır askeri araç katılıyor. Medvedev mevcut küresel krizle birlikte askeri tatbikatların yapılmasının zorunlu olduğunu, ordunun gelişiminin ancak bu şekilde sağlanabileceğini kaydetti.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada tatbikatın hedefinin, "Rusya ve Belarus askeri birlikleri ve komuta kademesinin birlikte hareket edebilme kapasitesini artırmak" olduğu belirtildi. Stratejik caydırıcılığın güvence altına alınması, savaş oyunları ve Rusya-Belarus Birlik Devleti'nin güvenliğine yönelik çalışmalar da tatbikat çerçevesinde uygulandı.

Tatbikatı Rusya Savunma Bakanı Anotoli Serdyukov'la birlikte izleyen Medvedev, yeni teknoloji ürünü silahları inceledi ve dürbünle tatbikatı izledi. Rusya lideri hedeflere ulaşmada Rus birliklerini başarılı