BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,87
ALTIN 2.442,86
HABER /  GÜNCEL

Birine takıldı diğerine takılmadı

Polisin 1 hafta içinde kelepçe takma konusunda iki farklı kişiye sergilediği iki farklı tavır kelepçede keyfiliği ortaya koydu. İşte o isimler...

Abone ol

Polis son 1 hafta içinde kelepçe takma konusunda farklı tavırlar sergiledi. Polisin keyfiyetini ortaya koyan bu son iki örnek “Polis, hangi hallerde şüphelilere kelepçe takabilir?” sorusunu da gündeme getirdi.

Çürük rapor çetesi operasyonu kapsamında gözaltına alınan Sibel Çarmıklı'ya kelepçe takılmazken Münevver Karabulut cinayeti nedeniyle gözaltına alınan Hayyam Garipoğlu Adliye'ye kelepçeleriyle götürüldü.

Oysa kelepçe takmanın şartları Gözaltına Alma Yönetmeliği’nin 7’nci maddesinde çok açık. Sadece “Direnen, saldırıya yeltenen saldırganlara” kelepçe takılabiliyor. Polis, ayrıca ’Kaçma ihtimali’ görürse de kelepçe kullanıyor.

KELEPÇE TAKILDI AMA SERBEST BIRAKILDI

Cem Garipoğlu’nun amcası işadamı Hayyam Garipoğlu, yeğeninin kaçışıyla ilgili adliyeye götürülürken kelepçelendi, mahkeme ise serbest bıraktı. Albay Üçok ile ilgili soruşturmada ise yine bir işkadını Sibel Çarmıklı, ’takdir hakkı’nın doğru kullanılmasıyla kelepçesiz sevk edildi.