BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Aydın Doğan biat edecek

Erdoğan'ın en büyük destekçisi kim dersiniz. Aydın Doğan desek inanır mısınız? Bakın Emin Çölaşan neler anlatıyor.

Abone ol INTERNETHABER.COM- Böyle soruyor Emin Çölaşan... Aydın Doğan ile Recep Tayyip Erdoğan arasındaki kavgayı en iyi bilen o... Ne de olsa biri onu kovan, diğeri kovulmasına neden olan isim...

'a büyük kavgayı yorumlayan Emin Çölaşan, eski defterleri açıyor. Aydın Doğan'ın iktidara nasıl kıyaklar geçtiğini şu sözleri ile aktarıyor; 

ERDOĞAN'IN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ DOĞAN

"Doğan Grubu, Tayyip iktidarına yıllar boyu en büyük desteği verdi. Hürriyet’te yazarken bunu bana açık seçik, yüzlerce defa söylediler: ‘Başbakanı, Maliye Bakanını, TMSF’yi fazla eleştirme. Bizim onlarla önemli işlerimiz var.’
...
Hürriyet’te çalışan muhabir arkadaşlarımın tamamı tanıktır. İktidarın hoşuna gitmeyecek dört dörtlük belgeli haberler gazetede kullanılmaz, çöpe atılırdı. Korku dağları bürümüştü."

BU KAVGA GÖSTERMELİK

"Şimdi göstermelik kapıştılar. Bunun adına kayıkçı kavgası derler. Bugün kavga eder gibi görünürler, yarın yine barışırlar. Barışmaya elleri mahkumdur, çünkü iki tarafın da çıkarları bunu gerektirir. Çünkü Aydın Doğan’ın milyarlarca dolarlık parasal çıkarları Tayyip’in elindedir.

Öte yanda ise Tayyip, Aydın Doğan medyasına muhtaçtır. Düşünün ki, yedi adet gazetesi ile yazılı basınının yaklaşık yüzde 40’ı bu patronun elindedir. (Hürriyet, Milliyet, Vatan, Radikal, Referans, Posta ve Fanatik.) Buna aynı patrona ait televizyon kanallarını ekleyin. (CNN Türk, Star, Kanal D.) Tayyip bu gücü karşısına alabilir mi?

Burada bütün hikaye şudur: Bir medya patronu bir sürü işe girişmişse, devletle ve hele bir tek parti iktidarı ile POAŞ’tan rafinerilere, enerji ihalelerinden özelleştirmelere, Hilton arazisinden bilmem neye kadar binbir işi varsa, ortalıkta milyarlarca dolarlık çıkar ilişkileri mevcutsa, o patron iktidar partisinin güdümünden çıkamaz. Aleyhte birkaç yayın yaptığı anda yaygara kopar ve ona geri adım attırırlar. Patron da zaten haddini bilir ve geri çekilir.

BİRİ SUSACAK ÖBÜRÜ BİAT EDECEK

"Bay Aydın Doğan’ın milyarlarca dolarlık çıkarları, Tayyip’in iki dudağının arasındadır. Birkaç günden beri izlediğimiz kayıkçı kavgası geçici bir buhrandır! Tayyip susacak ve Aydın Doğan en kısa zamanda biat edecektir. Bekleyin ve görün. Bu göstermelik olay en kısa zamanda sessizliğe bürünecek ve iş bitecektir. Kayıkçı kavgası da unutulup gidecektir."