BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İnternet medyası nereye gidiyor?

Söz bu sefer internet meydacılarındaydı. İnternet medyasının nereye gittiği masaya yatırıldı.

Abone ol

Veis Ateş'in hazırlayıp sunduğu TV NET'te yayınlanan dün akşamki "Bakış Açısı" programında "İnternet medyası nereye gidiyor" konusu tartışıldı. Programa İnternet Medyası Derneği Başkanı ve İnternethaber.com'un Genel Yayın Yönetmeni Hadi Özışık, Haber7.com'un Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, Haberbu.com'un Yönetmeni Abdullah Özdoğan katıldı.

Programa gündemin en çok tartışılan konusu Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Doğan Medya Grubu Başkanı Aydın Doğan arasında yaşanan kavga ile başlandı.

İnternethaber.com sahibi Hadi Özışık konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve Türkiye'nin en büyük medya patronu Aydın Doğan'ın tartışmasının doğru olmadığını fakat bu durumun internet medyasına çok yaradığını ifade etti. Başbakan'ı haklı bulduğunu söyleyen Özışık, "Aydın Doğan açıklamasında telaşlıydı. Haklı olsaydı sadece 15 dk Mehmet Ali Birand'ın sorularını yanıtlamak yerine çıkıp her şeyini anlatırdı" dedi.

Gündeme kısaca değinildikten sonra 'internet medyası konusu nasıl doğdu, nasıl gelişti ve nereye doğru gitmekte?' soruları masaya yatırıldı.

Tartışmada şüphesiz en çok konuşulan mevzu güven meselesi oldu. Programa telefon ile katılan Gazeteport.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Semerci güven konusu ile ilgili olarak; "Türkiye'de internet habercilerinin en çok sorun yaşadığı mevzu ciddi kurumların kendilerini anlatamamak olduğunu söyledi."

Tartışmaya damgasını vuran konulardan biri de internet ortamının kirliliğiydi. Haberbu.com Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Özdoğan " bir internet medyası ortaya bir dedikodu atıyor. Bu da anında internette yayılıyor" dedi.

Konu daha sonra önemli mevzulardan olan çıplak kadına geldi. Haber7.com'un  Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık çıplak kadın figürünün Hürriyet'in bir daha kullanmamak üzere söz verdiğini ama bu sözünü tutamayıp 2 hafta içinde eskisi gibi çıplak kadın figürü kullanmaya devam ettiğini söyledi.

İnternet medyasının nereye gittiği konusunda tartışmaya devam eden internet habercileri dünyada internet haber yayıncılığın pastadan büyük paralar alırken Türkiye'de alınan payın ne kadar küçük olduğu konusunu da konuştular.

İnternet medyasının da ciddiye alınması ve çalışanlarının da haklarının olması için yasa çıkması ve basın ilan kurumundan ilan alınması gerektiği konularında çalışmalar yaptığını söyleyen Hadi Özışık kendisini diğer meslektaşlarını da desteklemesi için çağrı  yaptı. Kensine yardım çağrısı yaptığı halde hiç oralı olmayan diğer meslektaşlarına "tasanız yok, keşke sizler de bize katılsaydınız ve destek verseydiniz" dedi.