BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,80
ALTIN 2.443,51
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Türk öğrenciler Hollywoodda

Türk öğrenciler için Hollywood yapımı filmlerin afişlerini tasarlayan Emrah Yücel tarafından önemli bir kapıyı araladı.

Abone ol Türk öğrenciler, Hollywood yapımı filmlerin afişlerini tasarlayan Emrah Yücel eşiğinde Hollywood'taki reklam ajanslarında, tasarım atölyelerinde, film stüdyolarında staj yapacak.

Hollywood filmlerinin grafik tasarımlarını yapan dünyaca ünlü Türk grafik tasarımcı Emrah Yücel koordinatörlüğünde gerçekleştirilen "Kampüsüm Hollywood Programı" çerçevesinde Bahçeşehir Üniversitesi öğrencileri, Hollywood'daki reklam ajansları, tasarım atölyeleri, film stüdyolarında staj programları ve workshop çalışmalarına katılabilecek. Dünyaca ünlü Türk grafik tasarımcı Emrah Yücel ise Türkiye'den gelen öğrencilere Hollywood'un kapısını açacaklarını söyledi.

SETLERDE EĞİTİM ALACAKLAR
Bu imkanın Türk öğrencileri için bir ilk olduğunu dile getiren Bahçeşehir Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Gürgen, Gürgen, amaçlarının görsel sanatlarda teorik eğitimin yanında pratik anlamda da yararlı olmasını sağlamak olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin projeyle sinema endüstrisinin merkezi olarak kabul edilen Hollywood'ta önemli bir tecrübe elde edeceğini söyleyen Gürgen, 'Bakın ABD küçücük bir askeri operasyonunu bile filmleştiriyor. Biz ise dünyanın tarihini değiştirecek Çanakkale Savaşı ile ilgili gerçek bir film yapmış değiliz. Balkan savaşı, Çanakkale savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı ve daha bir çok konu dev bir yapıt olabilecek düzeydedir. Maalesef bunlara el atamadık. Evrensel ve güçlü bir hikayenin yanında güçlü teknik ve bakış açısı gerekiyor. Tüm bunlarını merkezi de ister sevin ister sevmeyin Hollywood'tur'diye konuştu.