BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Cerrah ve Gülere kötü haber

Hrant Dink komisyonunda İstanbul valisi ve emniyet müdürünün görevden alınması istendi.

Abone ol


ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA- TBMM Hrant Dink cinayetini araştırma komisyonunun alt komisyon metni, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda kabul edildi. Komisyonun CHP’li üyeleri, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın görevden alınmasını önerdiler.

Kamuoyunda tartışmalara neden olan Hrant Dink alt komisyonunun raporu, Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda görüşüldü. CHP’li komisyon üyeleri, Hrant Dink raporunu eleştirirken, CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin raporun alelade ve ‘başımızdan atalım’ anlayışı ile hazırlandığı eleştirisinde bulundu. Ersin, Trabzon Jandarma Alay komutanlığının, ihbar geldiği halde işlem yapmamakla suçlandığını, ihbarların Trabzon ve İstanbul Emniyeti’ne geldiğini ancak onlar hakkında işlem yapılmadığını söyledi. CHP’li üyeler ayrıca İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü’nün de görevden alınmasını önerdiler.

RAPORDA SORUMLULAR DENİLDİ
AKP’li üyeler ise ‘Vali ve Emniyet müdürünün görevden alınmasının kendi sorumluluklarında olmadığı’nı kaydederek, vali ve emniyet müdürünün olayla ilgili sorumluluğunun raporda ima edildiğini belirttiler. Alt komisyon Başkanı Mehmet Ocakden ise muhalefetin eleştirilerine çalışmaları ve raporu savsaklamadıklarını söyleyerek yanıt verdi. Hrant Dink raporu komisyonda 3 CHP ve 1 DTP’li üyenin muhalefet şerhiyle kabul edildi.