BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,62
ALTIN 2.413,82
HABER /  GÜNCEL

Şikayet eden kurtardı 

İçki vermediği için TBMM’de soru önergesi ile gündeme gelen Yıldız Sarayın’daki restoranı Toptan kapatmak istedi, Arıtman rica edip, engelledi.

Abone ol





ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- TBMM’ye bağlı Milli Saraylar’ın bünyesinde bulunan Yıldız Sarayı’ndaki tarihi ve turistik restoran az daha kapatılıyordu. TBMM Başkanı Köksal Toptan kapatmaya karar verdi. Ancak , restoranı ‘içki vermiyorlar’ diye şikayet eden CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman devreye girdi ve restoran kurtuldu.

Canan Arıtman, geçen aylarda iki kez soru önergesi ile restoranı TBMM Başkanlığı’na şikayet etmişti. Restoranda kendisine dahi içki servisi yapılmadığını, bu uygulamanın ‘bağnaz’ tavır nedeniyle yapıldığını belirterek, Toptan’dan bu durumun düzeltilmesini istemişti.

İSTEDİĞİN OLDU KAPATIYORUM
TBMM Başkanı Toptan, dün Başkanlık Divanı toplantısında gündeme de gelen konuyla ilgili olarak, restoranı kapatma ve TURSAB’a devretme yönünde karar verdi. Kulisleri ziyareti sırasında Arıtman ile bir araya gelen Başkan Toptan, “Bak senin de istediğin oluyor. Bu restoranı işleten işletmeci ile ilgili sadece senin içki vermiyorlar şikayetin yok, başka şikayetler de var. Ben de kapatıyorum. TURSAB’a devredeceğim. Böylece turistler de gelir. İçki servisi de yapılır. Senin de istediğin olur” dedi.

LÜTFEN KAPATMAYIN
Ancak Arıtman, buna itiraz etti. Kendisinin amacının işletmecinin ekmeği ile oynamak olmadığını, orada çalışan onlarca kişinin işsiz kalmasına da gönlünün razı olamayacağını belirterek, “Lütfen kapatmayın. Ama uyarın kurallara uygun davransınlar” diye ricada bulundu. Bunun üzerine Köksal Toptan, kararını değiştirdi. Arıtman’a “kapatmayacağım ve uyaracağım. Böylece sorun çözülür umarım” dedi. Restoran da kurtulmuş oldu.

VEKİLLERE GENİŞ ODA
Başkanlık Divanı’nda ayrıca bir süre önce projesi uygulamaya başlana milletvekillerinin halkla ilişkiler binasındaki odalarının sayısının arttırılması ve yeni yapılan binalarda geniş odalara kavuşturulması ile ilgili konu da ele alındı. Yeni binada 520 geniş oda yapılacak. Ardından Turgut Özal döneminde yapılan mevcut Halkla İlişkiler Binası tadilata alınacak. Burada bulunan ve yıllardır küçük olduğu için eleştiri konusu yapılan milletvekili odaları sayısı azaltılarak, genişletilecek. Toptan bu projenin durumu hakkında da bilgi aldı. Projenin yeni döneme kadar tamamlanması öngörülüyor.