BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Fuhuşda büyük operasyon

İstanbul'da son yılların en büyük fuhuş operasyonu gerçekleştirildi. Tam 133 kadın gözaltına alındı. İşte ayrıntılar;

Abone ol İstanbul'da düzenlenen operasyonda, fuhuş yaptıkları iddia edilen yabancı uyruklu 133 kadın yakalandı. Operasyonda, kadınları fuhşa zorladıkları ileri sürülen 14 şüpheli de gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbarat çalışmaları sonucu, Büyükçekmece ve Silivri'de organize bir suç örgütünün, bölgedeki bazı otellere kadın ve müşteri temin ettikleri, yerli ve yabancı uyruklu kadınları fuhşa zorladıkları belirlendi.

Jandarmanın yaptığı takip sonucu, organize suç örgütü üyelerinin, eski doğu bloku ülkelerindeki organize suç örgütü üyeleri aracılığı ile daha iyi bir yaşam ve iş bulma vaadiyle getirttikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları, yabancı uyruklu kadınları Silivri ve Büyükçekmece'de bulunan bazı otellere yerleştirip, pasaportlarına el koyarak, yüksek miktarlarda borçlandırarak fuhşa zorladıkları anlaşıldı.

Bunun üzerine 27 Temmuz günü, 8 otel ile 15 ayrı ev ve iş yerine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Yapılan operasyon ve aramalarda, 133 yabancı uyruklu kadın ile fuhşa teşvik, aracılık, yer temini ve uyuşturucu madde ticareti yaptığı ileri sürülen, aralarında organize suç örgütü lideri olduğu iddia edilen şüphelinin de bulunduğu toplam 14 kişi yakalandı.

Yakalanan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, 1 adet kuru sıkı tabanca, 50 adet kuru sıkı tabanca fişeği, 3 adet 7,65 tabanca fişeği, 65 adet sentetik hap, 2 gram kokain, 15 gram esrar, 12 adet 3 gramlık paketlenmiş kubar esrar, 31 adet CD, 1 adet sustalı bıçak, 3 adet hesap ajandası, bir klasör muhtelif evrak, 3 bin 410 YTL para, 22 adet cep telefonu, 2 adet hafıza kartı ve 33 adet sim kart ele geçirildi.

İfadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden, organize suç örgütü lideri olduğu ileri sürülen Ahmet G. ile bu suç örgütünün üyesi oldukları iddia edilen Ahmet N, Ali G, Murat Y, Mehmet Ü, Selçuk G, Ali K, Aydın D, Yasin Y, Metin İ, Rıza K, Ramazan K. ve Mustafa D. tutuklanarak cezaevine gönderildi. T.K. adlı kadının ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.

Bu arada, yakalanan yabancı uyruklu kadınların yapılan muayeneleri sonucu, 2'sinde AIDS, 54'ünde de çeşitli hastalıklara rastlandığı ifade edildi.