BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

DSPli Sezerin merak ettiği şey!

Zeki Sezer, kararı anlayışla karşıladıklarını söylerken bir uyarıya da dikkat çekti: AKP yola bundan sonra nasıl devam edecek!

Abone ol DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Anayasa Mahkemesinin AK Parti hakkındaki kararının mağdur ve mazlum edebiyatıyla oy toplama imkanını da ortadan kaldırdığını belirterek, ''Artık mağdur rolü oynayanların değil, vizyonu olanların dönemi başlayacak'' dedi.

DSP 14. İl Başkanları Toplantısı, Genel Başkan Sezer başkanlığında Parti Okulu'nda yapıldı. Toplantı, Sezer'in, trafik kazasında hayatını kaybeden DSP Ankara İl Gençlik Kolları Genel Sekreteri Ali Şükran Üstün'ün Karşıyaka Mezarlığı'ndaki cenaze törenine katılması nedeniyle geç başladı. Sezer, toplantının başında Üstün'e, Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına baş sağlığı diledi.

Sezer, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini, ekonomik ve sosyal açıdan sağlıklı bir gelişmeyi hayata geçirebilmesi için ise siyasetin kendini toparlaması gerektiğini söyledi. Siyasetin özellikle son dönemde çözüm yerine sorun üretir hale geldiğini savunan Sezer, bu sıkıntılı süreci aşmada DSP'lilere büyük görevler düştüğünü kaydetti.

''ŞİMDİ SORUN YOLA NASIL DEVAM EDECEKLER?''
Konuşmasında, Anayasa Mahkemesinin AK Parti hakkındaki kararına da değinen Sezer, Yüksek Mahkemenin aldığı kararın hükümet partisinin laiklik karşıtı fiillerin odağı haline geldiği tespitini ortaya koyduğunu ifade etti. AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kararın ardından yaptığı konuşmada ''Durmak yok, yola devam'' dediğini hatırlatan Sezer, şöyle konuştu:

''Şimdi sorun yola nasıl devam edecekleri. Bildikleri yoldan mı, Yüksek Mahkemenin uyardığı, toplumun da tedirgin olduğu yoldan mı? Başbakan oy isterken 'ben değiştim' demişti. Ancak iktidarda oldukları sürede gördük ki değişmemiş. Şimdi değişecek mi yoksa bildiği yoldan mı gidecek? Bunu zaman gösterecek ama ben pek de umutlu olamıyorum. Yüzde 47 oy almış olmanın şımarıklığıyla bir yıldır ortaya koydukları tavrın yanında kapatılmamış olmanın sevinciyle mi devam edecekler, değişecekler mi?''

DSP'nin inançlara saygılı, laik, demokratik, çağdaş cumhuriyetin savunucusu, toplumun güvencesi olmayı sürdüreceğini kaydeden Sezer, toplumun DSP'ye her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğunu savundu.

Sezer, ''AK Parti'ye oy verenler cumhuriyeti tahrip etsinler diye değil, açlığa, yoksulluğa, sorunlara çare olsunlar diye oy vermişlerdi. Onlar da kaygılanmasınlar, onlara da çare olacak DSP var'' diyen Sezer, AK Parti'nin kapatılmamasının kendilerine ''onları sandıkta yenme fırsatı yarattığını'' da söyledi. Sezer, ''AKP'nin mağdur, mazlum edebiyatıyla oy toplama imkanı da artık kalmamıştır. Artık mağdur rolü oynayanların değil, vizyonu olanların dönemi başlayacak'' diye konuştu.

Sezer, AK Parti'nin ekonomideki kötü gidişi de haklarında açılan kapatma davasına bağladığını ileri sürerek, artık bu gerekçenin arkasına sığınamayacaklarını, sorunlara çözüm üretmek zorunda olduklarını ifade etti.

"BASKIYLA BİR YERE VARILAMAZ''
Ergenekon davasıyla toplumda bir korku ve baskı ortamı yaratılmaya çalışıldığını da savunan Sezer, ''Milleti korkutarak, baskıyla bir yere varılamaz. Eğer korkutmak istedikleri siyasetçilerse DSP'lileri hiç korkutamazlar'' dedi. Dünyada seçimle göreve geldikten sonra baskı rejimi kuran yöneticilerin örnekleri olduğunu ifade eden Sezer, ''Sayın Başbakan'ı uyarıyorum; tek adamlığa özeniyorsa kusura bakmasın Türkiye'de bu tür ucuz baskılarla sinecek, boyun eğecek değildir'' diye konuştu.