BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKKlının cenazesinde olay!

Bingöl'ü kana bulayacaktı, bomba elinde patladı. Cenazesini resmi araç taşıdı, PKK miting gibi tören düzenledi!

Abone ol

Şanlıurfa'da toprağa verilen PKK militanının cenazesi mitinge döndü! Ellerinde PKK bayraklarıyla gösteri yapan bir grup PKK sempatizanı, güvenlik güçlerini taşlayıp olay çıkardı!

Güngören’deki bombalı saldırı ile eşzamanlı olarak Bingöl Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şubesi’ne 2 teröristle saldırı düzenleyen ve bombanın elinde patlaması üzerine parçalanarak ölen PKK’nın canlı bombası 28 yaşındaki Meral Tekinalp’in cenazesi memleketi Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi’ne belediyeye ait resmi ambulansla getirilip, okul bahçesinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. PKK’nın gövde gösterisine dönüşen cenazede güvenlik güçleri taşlandı, teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldı.

Adana’da 11 kilo plastik patlayıcıyla yakalanan PKK’nın canlı bombalarından ‘Ebru Kara’ sahte kimlikli Ayfer Ayçiçek’in teyzesinin kızı olan Meral Tekinalp'in de kuzeni gibi güzelliğiyle dikkat çektiği belirtildi. Eylemlerde şüphe çekmemesi için seçildiği anlaşılan ve Bingöl Emniyet Müdürlüğü’ne düzenledikleri bombalı saldırı sırasında kendi bombası ile can veren Meral Tekinalp’in 15 yıl önce henüz 13 yaşındayken PKK’ya katıldığı anlaşıldı.

Meral Tekinalp’in cenazesi ailesi tarafından teşhis edildikten sonra Suruç Belediyesi’ne ait resmi plakalı ambulansla memleketi Şanlıurfa’ya getirildi. Tabutunun üzerine PKK flaması örtülen cenaze, Aligör Beldesi’nde yaklaşık bin kişi tarafından zafer işareti ve zılgıtlarla karşılandı. Ambulansın çevresini saran kalabalık, yaklaşık 5 kilometre yürüdü. Kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu kalabalık, Abdullah Öcalan’ın posterleri, PKK flaması ile ölen teröristlerin fotoğraflarını taşıdı. Cenazede herhangi bir olay çıkmaması için Şanlıurfa’dan takviye gelen güvenlik güçleri güzergah boyunca kalabalığı uzaktan dürbünle izledi.

PKK GÖSTERİSİNE DÖNDÜ
Yürüyüş sırasında kalabalık ‘Öcalan’, ‘Öcalan’sız dünyayı başınıza yıkarız’, ‘Dişe diş kana kan, intikam’, ‘Yaşasın Apo’, ‘Suruç Ovası, Apocular yuvası’, ‘Şehitler ölmez gerilla bitmez’, ‘Katil Erdoğan’, ‘HPG cepheye misillemeye’ sloganları attı. Kadın canlı bombanın, Kandil Dağı’nda çektirdiği fotoğrafları da taşıyan gurup, yol kavşaklarında sivil olarak kamera çekimi yapan güvenlik güçleri ve korucuların bulunduğu araçlara taşlı saldırıda bulundu. Yürüyüşü bırakıp güvenlik güçlerine taş atan gurubu DTP’li yöneticiler durdurdu.

OKULUNDA CENAZE NAMAZI KILINDI
Karadut Köyü’ne gelen ambulanstan alınan Tekinalp’in cenazesi, baba evine getirildi. Burada bir süre bekletilen cenaze, köyde cami bulunmasına karşın evinin hemen karşısındaki Karadut Köyü İlköğretim Okulu’nun bahçe duvarına konuldu. Ardından da bahçede toplanan kabalık canlı bombanın cenaze namazını kıldı. DTP’li Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin ile DTP İl Başkanı İbrahim Ayhan’ın da katıldığı cenaze namazının ardından Tekinalp’in cenazesi, sloganlar arasında köy mezarlığında defnedildi.