BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Boşnaklar sevinçten delirdi!

Hırvatistan'ı yenen Milliler Boşnakların da yüzünü güldürdü. Saraybosna adeta İstanbul gibiydi.

Abone ol

13. Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Hırvatistan ile karşılaşan Türkiye'nin penaltılarla rakibini saf dışı bırakması Bosna Hersek'te çılgınca kutlandı.

Üç farklı etnik kimliğin yaşadığı Bosna Hersek'te Hırvatlar'ın sokakları süsleyip Türkiye'ye karşı zafer kazanacağı beklentileri Boşnakların, Türkiye maçına daha yoğun ilgi göstermesine sebeb oldu.

Özellikle savaş sonrası Hırvatistan'dan getirilen Hırvat aileler sebebiyle yüzde 60'ı Hırvat olan Mostar kentinde yoğun güvenlik önlemleri alan Bosna polisi herhangi bir taşkınlığa izin vermemek için Mostar'a 2000 polis takviyesi yaptı.

BOŞNAKLAR AY YILDIZLI FORMA GİYDİ

Başkent Saraybosna'da tüm kafe, otel ve lokantalar maç için kimi yerde dev ekranlar kurup müşteri çekmeye uğraştı.

Boşnakların maçın başlayacağı saatlerde üzerlerinde ay yıldızlı formalarla Türkiye'ye büyük destek verdikleri gözlendi. Kimi yerde Boşnak, Hırvat beraber maç seyreden Bosnalılar maç anında heyecanla destekledikleri takımı alkışladılar.

PENALTILARI DUALARLA SEYRETTİLER

Maçın 119. dakikasında gelen gol ile büyük bir üzüntü yaşayan Boşnaklar, hüzünlü bir şekilde ayrılmak üzere kalktığı anda Semih Şentürk'ün uzatmaların uzatmasında attığı gol ile çılgına döndüler. Penaltı atışları sırasında ellerini kaldırıp dua eden Boşnaklar sonucun Türkiye lehine olması için adeta yalvardılar.

ALMANYA'YI DA YENECEK DİYORLAR

Bazı camilerde Boşnak imamlar cuma hutbesinde Türkiye'ye lehine cemaatten dua isterken Boşnak esnaflar ve taksiciler Türkiye bayrakları ile işyerlerini ve arabalarını süsledi. Boşnaklar 1992-1995 savaşında kendilerine büyük acılar veren Hırvatların, Türkiye tarafından elenmesini gece geç saatlere kadar kutladılar. "Türkiye Türkiye" tezahüratları ile ana cadde ve sokaklarda geç saatlere kadar maçı kutlayan Boşnaklar, sırada Almanya'nın olduğuna, onların da geçilmesi ile Türkiye'nin şampiyon olacağına inanıyorlar.

İSTANBUL MU SARAYBOSNA MI?

Cihan mikrofonlarına konuşan Türkiye'den gelmiş Türk misafirler, "Burası İstanbul mu, Saraybosna mı anlamadık" diyerek Boşnakların Türkiye sevgisi karşısında şaşırdılar. Bir futbol maçının 90 dakika dışında ne kadar anlamlı olduğunu Saraybosna'da yakından hisseden Türk misafirler, yaşadıkları coşkuyu geri döndüklerinde her yerde anlatacaklarını ifade ettiler.