BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,84
ALTIN 2.411,52
HABER /  SPOR

Semihin yetiştiği kulüpte bayram

Kritik bir gole imza atan Semih Şentürk'ü, Türk futboluna kazandıran İzmir'deki kulübünde bayram sevinci yaşanıyor.

Abone ol

13. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finalde Hırvatistan'a son dakikada golü atarak, maçın uzamasını sağlayan milli futbolcu Semih Şentürk'ü, Türk futboluna kazandıran İzmir'in Öz Çamdibi Spor Kulübü'nde bayram sevinci yaşanıyor.

Özçamdibi Spor Kulübü Başkanı ve Semih'in ilk antrenörü Bahattin Şengül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk Milli Takımının Avrupa Şampiyonasında oynadığı maçlar ve aldıkları sonuçlardan dolayı büyük gurur duyduklarını söyledi.

Semih'in 1991 yılında altyapıda spora başladığını, futbola çok yatkın olduğunu, Özçamdibi Spor'un minik, yıldız, B takım, Genç takım ve A takımlarında oynadığını anlatan Şengül, ''Semih futbolu o kadar çok seviyordu ki, cumartesi günü Genç, pazar günü sabahtan B, öğleden sonra A takımıyla maça çıkıyordu. 'Bu çocuğu bu kadar yoğun maç yaptırmayın diyenlere' Semih 'ben kendime çok iyi bakıyorum. Koşmayı da seviyorum' diye cevap verirdi'' dedi.

Semih Şentürk'ün Türk Milli Takımına en iyi şekilde hizmet ettiğini, kendilerinin de bundan gurur duyduğunu kaydeden Şengül, Hırvatistan maçında önce evinde eşi ve çocuklarıyla televizyon izlerken ''İçimde bir his var. Bu maçta da Semih gol atacak'' dediğini ifade etti.

''Semih gol atınca o kadar çok bağırmışım ki sesim kısıldı''diyen Şengül, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Oynarsa, Semih Almanya'ya da gol atacak. Semih, fırsatçı, takipçi, kendini yenileyen bir futboldu. Bu özelliklerini Almanya maçında da gösterecek. Semih'i ilk 11'de görmek isteriz. Ama bunun kararını verecek kişi Fatih Terim'dir. Spor basını ve bir takım çevreler Semih'in hem kendi takımında, hem de milli takımda ilk 11'de forma giymesini kabullenmiş değiller. Onlar, 'Semih maça yedek başlasın, karşılaşmanın ikinci yarısında gol atsın, kurtarsın' diyorlar. Semih hem efendi, hem de çok iyi bir profesyonel. İzmir'e geldikçe kulübümüzü de ziyaret ediyor.''

Bahattin Şengül, kulüplerinde şu anda çeşitli kategorilerde yaklaşık 200 gencin futbol oynadığını da dile getirdi.

Kulüp lokaline toplanan Semih'in akrabaları ve arkadaşları da ellerinde Türk bayrakları ile sevgi gösterisinde bulunup, galibiyeti bayram coşkusuyla sabaha kadar kutladıklarını ifade ettiler.