BIST 9.884
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.456,41
HABER /  GÜNCEL

KEYden kötü haber!

Konut Edindirme Yardımı geri ödemelerinin bu ay yapılması planlanıyordu. Az önce bir kötü haber geldi. Bakın ne?

Abone ol

Konut Edindirme Yardımı geri ödemelerinden kötü haber... Bu ay yapılması planlanan KEY ödemeleri 2 ay ertelendi...

Temmuz ayında yapılacağı açıklanan KEY ödemeleri yine ertelendi. Erteleme kararı, hak sahibi listelerinin belirlenmesi sırasında 2.2 milyon kişinin isminde hata çıkması nedeniyle alındı. Hak sahipleriyle ilgili hatalı bildirimler, ağırlıklı olarak belediyeler ile SSK’dan kaynaklandı. Belediyelerin hak sahipleri adına yardım ödemesi yapmadığı halde liste doldurup göndermesi, işlemleri karıştırdı. Ayrıca SSK başta olmak üzere birçok kurum, tasfiye halindeki Emlak Bankası’na listeleri gönderirken ya kurum sicil numarasını yazmayı unuttu ya da tutar hataları yaptı. Aynı şekilde aynı kişinin birden fazla kurumda göründüğü anlaşıldı. Bütün bu hataların toplamında, 2 milyon 177 bin 762 kişinin bilgileri, düzeltilerek yollanması için ilgili kurumlara geri gönderildi. Kurumlar düzeltmeleri yapıp doğru bilgileri yollamayınca da tasfiye halindeki Emlak Bankası’nın Yönetim Kurulu, hükümete başvurarak süre uzatımı istedi.

Dün Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ile Hazine’den Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’le biraraya gelen tasfiye halindeki Emlak Bankası’nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, toplantının ardından bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette 2 aylık süre uzatımı alındığını, ödemelerin ertelendiğini söyledi.

Pek çok kişi hüsrana uğrayacak bana bile 10.47 YTL ödeme var

BaŞkan Zeki Sayın, vatandaşların kendisinin çok büyük tutarlarda KEY parası alacağını sandığını ancak ödemeler başlayınca birçok kişinin hüsrana uğrayacağını söyledi. En fazla ödenecek tutarın 1.391 YTL olduğunu belirten Sayın, kendisinin de alacağı miktarı görünce hüsrana uğradığını itiraf etti. Listelere baktığında kendisinin 10 YTL 47 kuruş KEY parası alacağını öğrendiğini ve buna çok şaşırdığını belirten Sayın, “Nasıl olur falan dedim. Sonra baktım o dönem serbest çalışmışım ben. Sadece kısa süreli bir çalışmam var. Çoğu kişi de böyle düşünüp, hakettiği tutarı görünce hayal kırıklığı yaşayabilir” dedi. Ardından Sayın gülümseyerek, “Tam da tatil öncesi KEY parasına güveniyordum ama olmadı. Yani tatil için para bulamadık” dedi.