BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.411,77
HABER /  GÜNCEL

Savcı itirafçı PKKlıya acımadı!

Mağarada 7 PKK'lı arkadaşını öldürdükten sonra teslim olan "Bürüsk" kod adlı G.E'ye savcılık acımadı! İşte sürpriz karar...

Abone ol Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bir mağarada eylem hazırlığında olan PKK'lı gruptan 7 teröristi öldürdükten sonra teslim olan terör örgütü PKK üyesi ''Bürüsk'' kod adlı G.E.'nin bazı saldırılarda izi olması üzerine savcılık tarafından müebbet hapsi istendi.

Mart 2007'de Kulp ilçesine bağlı Yaylak Köyü yakınlarında bulunan Şinak Tepe mevkisindeki sığınakta saldırı hazırlığında olan terör örgütü PKK üyesi 7 teröristi, örgüt içinde yaşanan iç hesaplaşma sonucu öldürdükten sonra teslim olan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan PKK'lı terörist, ''Bürüsk'' kod adlı G.E hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık G.E'nin 1998-1999 yıllarında Bingöl'ün Genç ilçesi ve kırsalında terör örgütü PKK adına 4 eyleme katıldığı belirtildi.

İddianamede, sanık G.E'nin aralarında bulunduğu terörist grubun 2 defa Genç ilçesine bağlı Döşekkaya köyü yakınlarında güvenlik güçleriyle silahlı çatışmaya girdiği, bu çatışmalarda 17 teröristin ölü olarak ele geçirildiği belirtildi.

İddianamede, sanık G.E'nin Şubat 1999'da Genç ilçesinde bir kahvehanenin silahla taranması nedeniyle 3 vatandaşın ölümü 5 vatandaşında yaralanması eylemini gerçekleştiren grupta bulunduğu kaydedildi.

Sanık G.E'nin ayrıca Ağustos 2006'da da ağaç kesme ve yükleme işlemi yapan işçilere terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı belirtildi.