BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.413,89
HABER /  GÜNCEL

Köylüye Serdar Turgut pilavı

Okuyucu, Çölaşan dönerinin ardından bu kez de Serdar Turgut pilavını yedi. İşte ünlü Serdar Turgut pilavının tarifi...

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in gazeteci yazar Emin Çölaşan'dan kazandığı tazminatlarla dağıttığı Ankara dönerinin ardından, bu kezde Bursa'da Serdar Turgut pilavı dağıtıldı. İşte Turgut pilavının öyküsü...

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turgut aleyhine, bir köşe yazısında ''köylüye ve çiftçiye hakaret ettiği'' gerekçesiyle açtığı tazminat davasından 5 bin YTL kazanan Bursa'nın Karacabey Ziraat Odası Başkanı Nuri Karaca, tazminat parasıyla vatandaşlara tavuklu pilav ve ayran ikram etti.

Karacabey Ziraat Odası önünde verilen ikram öncesi vatandaşlara hitap eden Karaca, Serdar Turgut'un 15 Şubat 2006 tarihinde ''Köylülük Meselesi Üzerine'' başlıklı bir köşe yazısını kaleme aldığını anımsattı.

Bu yazının kendilerinin dikkatlerinden kaçtığını, ancak okuyan köylülerin yazıyı kendisine getirerek çok rahatsız olduklarını bildirdiklerini anlatan Karaca, şunları söyledi:

''Yazı sonrası çiftçi ve köylü arkadaşlarımız adına çok üzüldüm ve hemen 50 bin YTL'lik tazminat davası açtım. Bu davada çiftçi arkadaşlarımızı şahit gösterdik. Dava 2006'dan beri devam etmekteydi. Bu sırada Türkiye genelinde bu yazı dolayısıyla çok dava açıldı, fakat bir tek biz davayı kazandık. 5 bin YTL tazminat ödemesine karar verilen sayın Serdar Turgut'tan parayı tahsil ettik. Bu para benim şahsi param olamazdı, bu davayı çiftçiler ve köylüler için açmıştım. Dolayısıyla arkadaşlarla böyle bir şey planladık.''

Nuri Karaca, tarımla ilgisi olmayan bazı profesörlerin televizyonlarda tarım aleyhine konuşmalar yaptıklarını, kamuoyunu yanlış yönlendirdiklerini savundu.