BIST 10.674
DOLAR 32,18
EURO 34,94
ALTIN 2.423,46
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Meclisi kapatmıyor!

Anayasa Mahkemesi'nin kapatma ile ilgili kararı açıklanaca kadar Meclis kapanmayacak ve nonstop çalışacak...

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA

İNTERNETHABER

ANKARA/  Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nde devam etmekte olan partisiyle ilgili kapatma davasında karar açıklayıncaya kadar Meclis'in tatile girmemesini istiyor. Böylece Ak Parti olası bir kapatma kararına karşılık Anayasa değişikliği yapmak için zaman kazanacak. Kulislerde, Erdoğan'ın milletvekillerinin 'dağılmasını' ve 'bölünmeyi' önlemek için Meclis'in açık tutulması ve milletvekillerinin Ankara'da kontrol altında bulundurulmasını istediği için tatili iptal ettirmek istediği de ileri sürüldü.   

MECLİS TATİLİ ERTELENİYOR

TBMM İç Tüzük gereği her yıl Temmuz ayının ilk haftası yaz tatiline giriyor.  Ancak Meclis Genel Kurulu bunu değiştirebiliyor. Şu anda Meclis Danışma Kurulu'nda görüşülen öneri, daha sonra Meclis'te oylanacak. Alınacak bu kararla Meclis yaz aylarında çalışmalarına devam edecek.  Bu durumda Erdoğan ve AK Parti Grubu kapatma kararı çıkıncaya kadar hedefledikleri reform paketlerini ve yasaları hayata geçirebilecek.

MECLİS'İ OLAĞANÜSTÜ TOPLAMAK ZOR

Ayrıca Meclis tatildeyken bir kapatma kararı verilmesi halinde Meclisi olağanüstü toplamanın zorluğunu hesaplayan Erdoğan, Ağustos ayına kadar çıkmasını umdukları mahkeme kararına kadar meclisi çalıştırayı hedefliyor. 

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YAPILABİLECEK

Ak Parti'nin bu bu süre içesinde olası bir anayasa değişiklik paketini, anayasa mahkemesinin yapısını değiştirmeye yönelik bir anayasa değişikliğini ya da parti kapatmayı güçleştirecek bir anayasa değişikliğini de Meclise getirme ihtimali var...

ÇİÇEK: "YASALAR VAR"

İNTERNETHABER'e tatilin ertelenmesine ilişkin değerlendirme yapan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "çıkması gereken bazı yasalar var. Türk Ticaret Kanunu, Mayınlı arazilerin temizlenmesi, sanayi, sağlık, tarım bakanlıklarının önemli bazı yasaları gündemde bekliyor" dedi.