BIST 10.276
DOLAR 32,27
EURO 34,81
ALTIN 2.409,99
HABER /  POLİTİKA

Gizli planı söyler miyim hiç?

Erdoğan vekillerine "A-B-C planlarımız var" dedi. Vekilleri sordu nedir o planlar diye... Başbakanın yanıtı da ilginçti.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA

İNTERNETHABER

ANKARA - Ak Partili vekiller hem partinin geleceğinden, hem de kendi geleceklerinden endişeli... Erdoğan'ın ağzından çıkacak tek bir sözü bekliyorlar... Başbakan'ın gelecekle ilgili planlarını bilmek istiyorlar. Bu endişelerini grup toplantının basına kapalı bölümünde dile getirdiler. Erdoğan da onlara "Elbette bir gizli planım var" dedi.

GİZLİ PLANIMI AÇIKLAR MIYIM?

Anayasa Mahkemesi'nin türban düzenlemesini iptal kararının ardından Ak Partili vekillerin endişesi daha da arttı. Hiç kapatılmayacak gibi hareket etseler de hepsinin aklında tek soru var. "Ya kapatılırsa Ak Parti ve biz ne olacağız. Başbakan'ın planı ne?"... Basına kapalı toplantıda bu soruyu sorma fırsatı bulan vekiller yine istediklerini alamadılar. Çünkü Erdoğan onlara "Elbette gizli bir planım var. Ama bunu burada, basının duyabileceği bir yerde açıklar mıyım?" dedi. Ancak Erdoğan vekillerini endişe etmemeleri konusunda da telkin etti. "Her türlü önlemi aldık, merak etmeyin" dedi.

MHP'NİN KLONLAYIN ÖNERİSİNE TEPKİ

Erdoğan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "klonlayın" önerisine de sert tepki gösterdi. "Öyle şey olur mu? Hiç etik değil." dedi. ve MHP'nin 70 milletvekiline gönderme yaparak, ""Ne yani MHP'nin 70 vekili meşru da, benim 340 vekilim gayri meşru mu?" diye sordu.

Erdoğan MHP'ye yönelik kızgınlığını da şöyle dile getirdi.

"Türban değşikliğinde MHP'nin de imzası imzası var. Şimdi savcı bize odak olmaktan dava açtı. MHP "biz de kapatılırız" korkusuyla hareket ediyor. Şimdi kalkmış klonlama diyor. Bir genel başkan bunu söyler mi? Hiç şık değil. Elbette bunun cevabı verilmeli. Ama milletin önünde, meydanlarda gerekli cevap verilmeli. "

VEKİLLERE GÖZDAĞI

Son olarak Erdoğan'ın Ak Parti'yi terk etmeyi düşünün vekillere bir uyarısı oldu. "Bizim iki dayanağımız var. Biri birlik ve beraberliğimiz. Diğeri millettir. Bu tren milletin trenidir. İnen bir daha binemez." diyerek gitmeyi düşünen vekilleri bir daha düşünmeye davet etti....