BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,74
ALTIN 2.412,39
HABER /  GÜNCEL

Fare zehrine müebbet hapis

Ahmet Öcalan, 5 yıl önce meyve suyuna zehir karıştıran arkadaşları tarafından öldürüldü. Arkadaşları ise müebbetlik...

Abone ol Antalya'nın Alanya ilçesinde, 5 yıl önce Ahmet Öcalan'ı meyve suyuna fare zehiri katarak öldürdükleri ve cesedini kuyuya attıkları iddiasıyla yargılanan Recep Oğuz (32) ve Hüseyin Korkmaz (30), müebbet hapse mahkum edildi.

2003 yılında Alanya'nın Güzelbağ beldesi Burçaklar köyünde Ahmet Öcalan'ın meyve suyuna karıştırdıkları fare zehiriyle öldürüp, cesedi su kuyusuna attıkları gerekçesiyle tutuklanan Recep Oğuz ile Hüseyin Korkmaz hakkında Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde müebbet hapis cezası istemiyle açılan dava sonuçlandı. Davanın son duruşmasında, her iki zanlıya önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme, daha sonra bu cezaları müebbet hapis cezasına çevirdi.

Alanya'nın Güzelbağ Beldesi'ne bağlı Burçaklar Köyü'nde,2003 yılında Ahmet Öcalan'ın çuvala konmuş cesedinin su kuyusunda bulunmasının ardından 5 kişi gözaltına alınmıştı. Zanlılardan Recep Oğuz, senetle borç verdiği Ahmet Öcalan'ı borcunu ödemediği için öldürmeye karar verdiğini, yanında çalışan Hüseyin Korkmaz ile birlikte meyve suyuna fare zehiri karıştırdıklarını, sonra da cesedi çuvala koyup kuyuya attıklarını söylemişti.

Zanlılardan R.U, A.U. ve O.S. 31 Mart 2006'da tahliye edilmiş, Recep Oğuz ve Hüseyin Korkmaz, müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Dosya, sanıkların temyiz talebi üzerine Yargıtaya gönderilmiş, Yargıtay, davanın yeniden görülmesini kararlaştırmıştı.