BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,73
ALTIN 2.425,70
HABER /  SPOR

Fatih Terim neşteri vurdu

Oyuncu tercihleri eleştirilen Terim revizyona gidiyor. Hem oyun sistemi hem de kadroda önemli değişiklikler yapacak.

Abone ol

Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk maçını kaybetmesi moralleri bozdu. Çarşamba günü oynanacak İsviçre karşılaşması 'final' niteliği taşıyacak.

Teknik Direktör Fatih Terim'in, hem oyun sistemi hem de kadroda önemli değişiklikler yapması bekleniyor. Dün yapılan antrenmanda 4-3-3 sistemi terk edilerek, 4-4-2'ye geçildi.

İlk karşılaş- mada bekleneni veremeyen Gökhan Zan, Mevlüt Erdinç ve Tuncay Şanlı gibi isimleri dinlendirmeyi planlayan Terim'in, Arda Turan, Semih Şentürk ve Emre Aşık'ı ilk 11'de düşündüğü öğrenildi.

Mevlüt'ün yerine Semih

Portekiz karşısında tek forvet oynayan ve savunmanın arasında kaybolan en etkili gol silahımız Nihat Kahveci'nin yanında Semih forma giyecek. Mevlüt'ü kulübeye çekerek forveti çiftleyecek olan Terim, rakip savunmanın arasında Semih'e görev verip Nihat'ın ileri uçta dinç kalmasını sağlayacak.

Tuncay'ın yerine Arda

Portekiz karşısında Fatih Terim'in büyük ümitler beslediği Tuncay Şanlı, bir türlü kendisinden beklenen performansı ortaya koyamadı. Fatih Terim, İsviçre karşısında Tuncay'ın yerine Portekiz karşısında oyuna almadığı Arda Turan'a ilk 11'de görev verecek. Savunmanın sağında görev yapan Hamit'in önünde yine Kazım forma giyecek.

Gökhan Zan yok, Servet belki

Portekiz ile yapılan maçta sakatlanan futbolculardan Servet ve Gökhan Zan'ın durumları ciddiyetini koruyor. Servet'in İsviçre karşılaşmasına yetiştirilmesine çalışılırken, Gökhan'dan kötü haber geldi. Dün çekilen MR sonrasında Servet'in sol diz iç yan bağlarında esneme olduğu ve 72 saat yoğun tedavi uygulanarak İsviçre maçına yetiştirilmeye çalışıldığı öğrenildi.

Emre Aşık ve Emre Güngör hazır

Servet'in İsviçre maçına yetişmemesi durumunda Çek Cumhuriyeti maçında oynayabileceği ifade edildi. Gökhan'ın ise İsviçre maçında oynayamayacağı, sol diz iç yan bölgesinde darbeye bağlı ödem oluşması sebebiyle de bir süre antrenmanlara katılamayacağı bildirildi. Fatih Terim, bu iki futbolcunun yerine Emre Aşık ve Emre Güngör'ü hazırlıyor.