BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.512,89
HABER /  GÜNCEL

Paşanın oğluna derin kelepçe

Ergenekon operasyonu kapsamında bir tutuklama daha gerçekleşti. Bu kez tutuklanan bir paşanın oğluydu. Bakın o isim kim?

Abone ol

Ergenekon terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan emekli Tümgeneral İhsan Gürcihan'ın oğlu Behiç Gürcihan, "Yasa dışı terör örgütüne üye olmak" ve "Devletin gizli belgelerini ele geçirmek" suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İNTERNET SİTESİNDEKİ YAZILAR

açıkistihbarat.com adlı sitenin sahibi olan Behiç Gürcihan, Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklu bulunan Oktay Yıldırım'ın sitediki yazıları nedeniyle gözaltına alınmıştı. Oktay Yıldırım ise Ümraniye'deki bir evde ele geçirilen el bombalarının üzerinde parmak izleri bulunan kişi...

Ayrıca yine gözaltına alınan Ümit Sayın da açıkistihbarat.com sitesinin yazarlarından biriydi. 

PAŞA OĞLUNA GÜVENİYOR

Behiç Gürcihan'ın babası emekli Tümgenerel İhsan Gürcihan ise oğlunun ulusalcı, miliyetçi bir yaklaşım içinde olduğunu söyledi ancak Ergenekon'la bir bağlantısının bulunduğunu düşünmediğini belirtti.

Oğlunun düşüncesinden ve fikrinden dolayı en ufak bir kuşkusunun olmadığını belirten İhsan Gürcihan, "Evdeki gizli belge denen şeyler yabancı ülkeler hakkındaki stratejik değerlendirmelerdir. Bu bilgilerin gizlilikle alakası yoktur. Bunun dışında mutlaka bazı şeyler olabilir” diye konuştu.

 "Soruşturmanın devletin lehine olacağına inanıyorum ancak dosyaların gizli olduğuna inanmıyorum" diyen Gürcihan cezaevi aracına bindirilen oğluna harçlık verdi.