BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.500,31
HABER /  POLİTİKA

MHPnin kriz reçetesi hazır

Türban kararı sonrası girdiği bunalımdan nasıl çıkar? MHP'li Paçacı Bahçeli'nin önerisini tekrarladı.

Abone ol MHP Genel Sekreteri krizden çıkış yolu olarak Devlet Bahçeli’nin önerdiği “AKP’nin klonlanması” önerisini gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Türkiye’nin devlet ve rejim krizine doğru gittiğini söyledi. Paçacı’ya göre, Türkiye’nin normalleştirilmesi görevi de bozanlara düşüyor.

MHP İstanbul İl Teşkilatı, Ankara’daki son gelişmeleri görüşmek üzere İstanbul’da genişletilmiş divan toplantısı düzenledi. Toplantı’nın basına açık bölümünde konuşan partinin genel sekreteri Cihan Paçacı, rejim krizi endişesini dile getirdi.

Paçacı “Türkiye’deki siyasi kriz bir devlet ve rejim krizine doğru gitmektedir. Türkiye’nin acilen demokrasi içerisinde parlamenter rejim içerisinde bir normalleşme projesine ihtiyacı vardır.” dedi.

Paçacı, normalleşme projesi olarak da, MHP’nin “AKP’nin klonlanması ” adını verdiği çözüm önerisini yineledi: “AKP’nin klonlanması teklifi ortaya çıkmıştır. Normalleşme ancak normal düzeni bozanlar tarafından yapılmalıdır. Meclis aritmetiği de bunu zorunlu kılmaktadır.”

MHP Genel Sekreteri, Anayasa Mahkemesi kararını eleştirdi. Ancak karara saygı çağrısı yaptı.