BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,74
ALTIN 2.498,23
HABER /  POLİTİKA

Rothun belalısı Gökdemir öldü

53. dönemde bakanlık yaptı. Siyasette “Komando Ayvaz" olarak anılıyordu. Ayvaz Gökdemir'i kaybettik.

Abone ol Eski bakanlardan Ayvaz Gökdemir, Ankara’da vefat etti.  Ayvaz Gökdemir katıldığı toplantıda rahatsızlanarak kalbi ve solunumu durdu. Kaldırıldığı hastanede tekrar canlandırma işlemi yapıldı. Tüm müdahalelere rağmen Gökdemir hayata döndürülemedi.

ATO Konferans Salonu’ndaki Türk Ocakları Türk Ocakları Genel Merkezi 37. Olağan Genel Kurulu’na katılan Gökdemir, toplantının öğleden sonraki bölümünde rahatsızlandı. İlk müdahale salondaki hekimlerce yapıldı.

KALBİ TOPLANTIDA DURDU

Gökdemir'e 112 acil ambulansında hastaya kalp masajı uygulanarak solunum desteği sağlandı. Kalbi ve solunumu durmuş vaziyette saat 15.00 sıralarında hastaneye götürülen Gökdemir'e kardiyoloji, anestezi ve acil tıp uzmanının bulunduğu bir ekip tarafından yeniden canlandırma işlemi uygulandı.

HASTANEDE 45 DAKİKA CANLANDIRMA İŞLEMİ YAPILDI

Hastane yetkilileri, yeniden canlandırma işleminin 45 dakika boyunca devam etmesine rağmen olumlu bir yanıt alınamayan hastanın kaybedildiğini belirttiler.

SİYASETTE “KOMANDO AYVAZ" OLARAK ANILIYORDU

Eski Milletvekili ve Devlet eski Bakanı Ayvaz Gökdemir, 1942 yılında Gaziantep’te dünyaya geldi. Ankara Yüksek Öğretmen Okulu’ndan mezun olduktan sonra yükseköğrenimini Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamlayan Gökdemir, bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra Öğretmen Okulları Genel Müdürlüğü görevini yerine getirdi.

Özel Yükseliş Koleji Genel Koordinatörlüğü yapan Gökdemir 19. Dönem Gaziantep, 20. Dönem Kayseri, 21. Dönem de Erzurum milletvekili oldu. Mesut Yılmaz’ın Başbakanlığında kurulan 53. Hükümet’te Devlet Bakanı olarak görev alan Gökdemir, evli ve 3 çocuk babasıydı. Ayvaz Gökdemir, siyasette “Komando Ayvaz" olarak anılıyordu. Ayvaz Gökdemir, evli ve 3 çocuk babasıydı.

CLAUDİA ROTH İLE POLEMİĞİ MEŞHURDU

Eski Devlet Bakanı Ayvaz Gökdemir Alman parlamenter Claudia Roth'a "fahişe" demişti. Türkiye'nin iç işlerine karıştıği iddiasıyla protestoda bulunan dönemin devlet bakanı 1996 yılında Avrupalı üç kadın parlamentere "fahişe" demişti. Roth Gökdemir'e açtığı tazminat davasını kazanmıştı.