BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.409,63
HABER /  POLİTİKA

Gençe yaratık benzetmesi

Meclis'te AK Partili'ler ile Kamer Genç kavgasının yankıları sürüyor. AK Parti Grup Başkanvekili, Genç'e benzetmede bulundu;

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’e “yaratık” benzetmesinde bulundu.

Nöbetçi milletvekili olarak AKP Kayseri İl Teşkilatı’nda halkın sorunlarını dinleyen Elitaş, gazetecilerin sorusu üzerine TBMM Genel Kurulu’nda Genç’e dayak girişimini değerlendirdi. Genç’in dövülmediğini öne süren Elitaş şunları söyledi:

“Orada, Kamer Genç dediğiniz zat, şahıs, yaratık, Meclis kürsüsünden hiç milletvekili adabına yakışmayan konuşmalar yapıyor sekiz aydır.

O günde 10 dakika yaptığı konuşmaya hiçbir milletvekilimizin itirazı olmadı, ama Meclis Başkanı’nın, edepsiz, terbiyesiz yapılan konuşmada 63. maddeye göre Genç’in sözünü kesmemesi ve ilave iki dakika vermesi, Meclis Başkanı’nın yaptığı yanlış hareket bardağı taşıran son damla oldu. Bunun üzerine milletvekillerimiz duruma tepki gösterdi. Diğer siyasi partiler Kamer denen şahsı korumaya çalıştılar.”

BAYKAL'A DA ELEŞTİRİ VAR

Elitaş, Genç’e “geçmiş olsun” dileklerinde bulunan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı da şu sözlerle eleştirdi:

“Hani bir atasözü vardır; ‘Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim’ diye. Başka o konuda yorumda bulunmak istemiyorum. İlk ‘geçmiş olsun’ diyen Sayın Baykal’dır. Biz bir sabotajcının yaptığı yanlışla TBMM’nin kapatılmasının o Meclis’in şanına yakışmayan hareket olacağını söyledik. AK Parti’nin 339 milletvekilinden hiçbiri o kişiye dokunmaz, ‘dokunursam kirlenir miyim?’ diye korkar.”