BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,64
ALTIN 2.413,22
HABER /  GÜNCEL

Sınıra komando yığıldı

Hakkâri’de 100 araçlık bir konvoyla komandolar sınırın sıfır noktasındaki daha önce boşaltılan köylere sevk edildi.

Abone ol

Hakkâri’nin Çukurca ile Şemdinli ilçesinde topların namluları Kuzey Irak’a çevrildi. 100 araçlık bir konvoyla Çukurca’ya sevk edilen komandolar da sınırın sıfır noktasındaki daha önce boşaltılan köylere sevk edildi.
Van’dan gelen içinde komandoların da bulunduğu 40 kadar sivil otobüsteki komandolar, TIR’lara yüklü 10 tank ile üzerleri brandayla kaplı çok sayıda askeri ve sivil kamyondan oluşan 100 araçlık konvoy, önceki gün Çukurca’ya sevk edilmişti.

Geceyi 3. Sınır Jandarma Taktik Alay Komutanlığı’nda geçiren 2 bine yakın komando, dün sabah erken saatlerden itibaren sıfır noktasında bulunan Çayırlı, Çınarlı köyleri ile Hakan Tepe bölgesine kaydırıldı.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde terör örgütü mensubu bir terörist yakalandı.

1 terörist öldürüldü

Şırnak’ın Küpeli Dağı bölgesinde geçen perşembe çıkan çatışmada da 1 terörist etkisiz hale getirildi. Teröristle birlikte; 1 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet el bombası ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Hakkâri Çukurca, Bingöl Genç, Şırnak?Küpeli, Diyarbakır Lice, Van Başkeli ve Siirt Eruh kırsallarında yapılan aramalarda tuzaklanmış 7 adet patlayıcı madde düzeneği bulunarak imha edildi.

Üç ayrı sığınakta da 4 adet Kalaşnikof piyade tüfeği ve yaşam malzemesi ele geçirildi.