BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.469,38
HABER /  SPOR

Zico Kezmana sahip çıktı

Kezman'ın geçen hafta kaçırdığı penaltı bugün gündeme geldi. Zico zaferi yorumlarken, Kezman'a da arka çıktı.

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, maçtan sonra yaptığı değerlendirmede, ''Maçın büyük bölümünde fırsatları daha fazla elinde tutan taraftık. Oyuncularımız iyi bir mücadele gösterdiler. Kaçırdığımız pozisyonları atsak skor daha farklı olurdu. Bugün taraftarımız stattan çıkarken, futbolcularımızın mücadelesinden dolayı mutlu bir şekilde ayrılmışlardır'' diye konuştu.

Geçen hafta penaltı kaçıran Kezman'ı nasıl motive ettiği sorusu sorulan Zico, hafta içinde yaptığı toplantılarda bir takımın kazanırken hep beraber, kaybederken de hep beraber olduğunu ifade ettiğini anlatarak, şöyle dedi:

KEZMAN'A SAHİP ÇIKTI

''Forvet oyuncularının hayatı özellikle böyledir. Şu gerçektir ki takımın başarısı sizin başarınız, başarısızlığı sizin başarısızlığınızdır. Geçen haftanın sorumlusu Kezman değildi. Geçen hafta her şey Kezman adına kötüydü, şimdi her şey onun adına daha iyi.''

Zico, maç içinde yaptığı oyuncu değişikliklerini kart cezası sınırındaki oyuncularının durumuna göre yaptığını, ancak Gökhan değişikliğini sakatlık nedeniyle gerçekleştirdiğini ifade etti.

SEMİH'E NÖBETÇİ GOLCÜ ETİKETİ YAPIŞTIRILMASIN

Semih'in sonradan oyuna girdiği maçlarda etkili bir performans ortaya koyduğunu, ama Semih'e bu etiketi yapıştırmanın yanlış olacağını belirten Zico, ''Kezman ve Semih ikisi de farklı karakterli oyuncular. Semih sonradan oyuna girdiği maçlarda daha fazla göze batan performans sergiliyor. Bunun sebebi takımla iyi anlaşması ve rakip futbolcuların yorulduğu bir sırada kendi performansını iyi bir şekilde ortaya koyabilmesi'' diye konuştu.

Roberto Carlos'un ciddi bir sakatlık geçirdiğini ve sezonu kapattığını ifade eden Zico, Brezilyalı yıldızdan gelecek sezon yararlanabileceklerini kaydetti.

DERBİ MAÇTA HER ŞEY ÇÖZÜLMEZ

Zico, Galatasaray ile yapacakları derbi maçla ilgili olarak, ''Her şey bu maçta elbetteki çözülmeyecek. Oynamamız gereken 2'şer maç daha olacak'' dedi.

Galatasaray'ın teknik direktörsüz karşılarına çıkacak olmasının kendileri için bir avantaj olup olmayacağı sorulan Zico, şöyle konuştu:

''Takımın başında ona yön verecek kişiler olacaktır. Daha önceki futbol hayatımda gördüm ki, teknik direktörsüz çıkan takımlar yendiler veya yenildiler, başarılı oldular. Takımın başında çıkacak kişiye de saygı göstermeliyiz. Futbol saha içinde kazanılır. Teknik adamın saha içine etkisi maç sırasında çok azdır. Saha içinde neleri iyi yapabiliriz ona bakmalıyız, kendimize bakmalıyız. Önemli derbiye hazırlanacağız. Her şey bu maçta elbette ki çözülmeyecek. Oynamamız gereken 2'şer maç daha olacak. Derbilerde hiçbir şekilde hiçbir tarafın ötekine avantajı yoktur.''