BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,67
ALTIN 2.410,50
HABER /  GÜNCEL

Antibiyotikle alkol alınır

İngiliz The Times gazetesi, sağlıkta yaygın olarak inanılan tıp efsanelerinin doğruluğunu araştırdı.

Abone ol Seks erkeklerde kalp krizine neden olabilir.

50 yaşında sigara içeyen bir erkeğin gün içinde kalp krizi geçirme olasılığı milyonda bir olarak hesaplanıyor. Seks ise bu riski milyonda ikiye çıkarabiliyor.

Yüksek tansiyon baş ağrısını tetikliyor.

Yüksek tansiyonun vücutta hiçbir belirtisi olmuyor. Tansiyon bir hastalıktan öte, felç ve kalp krizine neden olabilecek bir risk faktörü olduğu için tedavi ediliyor.

Şeker hastaları hep tatlı istiyor.

Aşırı şeker, şeker hastalığına sebep olmuyor. Sorun, vücudun şekerle baş edememesinden kaynaklanıyor. Şeker oranı azaltılmış yiyeceklerin tüketilmesi gerekmiyor, sağlıklı beslenmek yeterli.

Kadınlar meme kanserine karşı kendini muayene etmeli.

Kadınların kendi göğsünü muayene etmesi sonuç vermiyor çünkü insan eli olası bir yumruyu fark edecek kadar duyarlı değil. Kendini muayene etmek stresi yükseltiyor, sağlık tehlikeye girebiliyor.

Rejim kolesterolü düşürmeye yardımcı oluyor.

Sağlıklı beslenme, kolesterolü en çok yüzde 10 azaltıyor. Kolesterol daha çok karaciğerde üretildiği için beslenmenin rolü kısıtlı.

Baş ağrısı beyin tümörünün habercisi olabilir.

Baş ağrısına neden olabilecek kadar kötü bir tümör, nöbet, davranış değişikliği gibi diğer belirtilere de sahip oluyor.

Antibiyotikle alkolü beraber kullanmayın.

Bu efsane, etken maddesi Metronidazole olan ilaçlar dışında yanlış. Alkolle antibiyotik vücutta bir araya gelmiyor, gelse de etkisi olmuyor. Antibiyotiği yemekten sonra almak fark yaratmıyor.