BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Hayvanseverlerden teşekkür

Çevre ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği üyeleri, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür etti.

Abone ol

Çevre ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği üyeleri, Yedikule Hayvan Barınağı’na gösterdiği özenden dolayı Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür etti.

Bazı belediyelerin hayvan itlaflarının tartışıldığı bugünlerde Çevre ve Sokak Hayvanları Koruma Derneği üyeleri, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

Çevre ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği üyeleri adına Süheda Yılmaz, Fatih Belediyesi’nin halk günü toplantısında söz alarak gündemdeki hayvan itlaflarını hatırlattı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in Yedikule Hayvan Barınağı’na yaptıklarından ötürü teşekkürü hak ettiğini dile getiren Yılmaz, bunu halk günü toplantısında yapmalarını, “hak edilen teşekküre halkın tanık olması için” sözleriyle açıkladı. Yılmaz, “Hayvan haklarının ihlal edildiği ve hayvanların hunharca katledildiği şu günlerde yerel yönetimlerin sizi örnek almasını istiyoruz. Fatih Belediyesi’nin Yedikule Hayvan Barınağı tüm Türkiye için bir örnektir” dedi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ise hayvanların varlıklarının doğa için vazgeçilmez olduğunu onların bakımlarında özellikle yerel yöneticilere önemli görevler düştüğünü belirtti. Demir, “Hayvanları sevmeyen insanları da sevemez, biz başıboş ve bakımsız hayvanlar için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Yedikule Hayvan Barınağı’nda yaklaşık 2000 köpek barınıyor. Fatih Belediyesi’nde görevli mimar Meral Olcay tarafından yönetilen barınakta 10 belediye görevlisinin ve gönüllü kişiler çalışıyor. Köpeklerin belli koşulların sağlanması halinde isteyenlere verildiği barınakta ayrıca mama karşılığı barınakta kalan köpekler de sahiplendiriliyor.