BIST 9.933
DOLAR 32,47
EURO 34,75
ALTIN 2.441,87
HABER /  GÜNCEL

Kene bize vız gelir tırıs gider

Uzmanlar uyarıyor, bakanlık boy boy kene afişleri asıyor ama yinede uyarılara kulak asmıyoruz! İşte bunun en güzel kanıtı...

Abone ol

Tüm kene uyarılarına rağmen, Türkiye keneyle mücadeleyi bir türlü sağlamayamadı. İstanbul'da rastlanan keneler ise ölümcül virüsleri taşıdığı ortaya çıktı. Son üç hafta içinde keneleri elleriyle çıkaran onlarca kişiyi kaybettik!

Keneyi eline aldı öldü!

Gümüşhane'de kenenin ısırdığı kişi, tedavi gördüğü Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde öldü. Alınan bilgiye göre, Gümüşhane'nin Şiran ilçesine bağlı Örenkale köyünde yaklaşık 10 gün önce vücuduna yapışan keneyi kendisi çıkartan S.Ö. (78), bir süre sonra yüksek ateş şikâyetiyle Şiran Devlet Hastanesine başvurdu.

Buradaki tedkikin ardından Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ön teşhîsi ile Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilerek Enfeksiyon Hastalıkları Servisinde tedavi altına alınan S.Ö, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Şiran Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, S.Ö'nün cenazesinin alınması için Erzurum'a araç gönderildiğini, cenazenin bugün karantina tedbirleri alınarak Örenkale köyünde toprağa verileceğini söyledi.