BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

İHLli Bakan sisteme çattı!

İmam hatip lisesi mezunu olan Bakan Çelik'ten ilginç çıkış! İktidarın bakanı sistemden şikayet etti.

Abone ol Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, imam hatip liselerinin konjonktürel olaylara kurban edildiğini belirterek, bunun en büyük haksızlık olduğunu söyledi.

Bir dizi açılış ve etkinliğe katılmak için Bursa'ya gelen Faruk Çelik, mezun olduğu İpekçiler Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin pilav gününe katıldı. Burada İHL'lerin durumu hakkında değerlendirmelerde bulunan Çelik, Türkiye'de bazı garipliklerin yaşandığını anlattı.

Faruk Çelik, "Bir ülkede eğitim kurumları konjonktürel olabilir mi? Bu okuldan mezun olmuş bir insan olarak söylüyorum. Bugün ihtiyaç var buyurun, yarın ihtiyaç yok kapatın, ertesi gün tekrar ihtiyaç varsa müsaade edin. Bu bahsettiğiniz konu bir inanç meselesi. Bu konu konjonktürel hale getirilemez. Çünkü insanın doğuştan kazandığı temel bir haktır. Temel hak olan bir konuyu siz konjonktürel olaylara kurban ederseniz insana yapabileceğiniz en büyük haksızlık ve yanlışlık bu olacaktır." diye konuştu.

Türkiye'de bazı şeylerin izah edilemediğini anlatan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dün çok kıymetli olan bu okulların dünya tek kutuplu hale gelince kıymetsiz olmasını nasıl izah edeceksiniz? Bunu aslında kimse izah edemiyor." Siz dün canla başla bu okulların açılması için gayret göstereceksiniz, boy boy fotoğraf verip insanların oyuna talip olacaksınız, ama belli bir süre geldiği zaman bu okullara dur diyeceksiniz. Biz bunları yaşadık, yaşıyoruz ve faturalarını kimlerin nasıl ödediğini de sizler çok iyi biliyorsunuz. Bu memlekette hiç kimsenin cumhuriyetin nitelikleriyle ilgili bir sorunu yoktur."