BIST 10.172
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.470,28
HABER /  GÜNCEL

Doğan Grubunun beleş gazetesi

Ekrem Dumanlı zehir gibi! Hürriyet'in abone için dini kitap verdiğini iddia eden Dumanlı, bedava gazetelerin sırrını açıkladı.

Abone ol

Zaman gazetesinden Ekrem Dumanlı sonunda patladı. Gazetesinin tiraj düşününü konu alan tartışmalara Dumanlı cevap verdi. Tercüman'ı faşist bir gazete olarak ilan eden Dumanlı, Doğan Grubuna da meydan okudu!

"Akşam Grubu'nun, çıtası çok düşük bir Tercüman'ı var; vallahi dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde üç gün yayın yapamaz; faşizm, ırkçılık suçundan kodesi boylar. Ne yaparsın ki bu ülkede itibarlı bir şirket bile böyle pespaye yayınlarla vaziyeti idare edebiliyor."

Bu sert sözlerin sahibi Zaman gazetesinden Ekrem Dumanlı..! Dumanlı, geçtiğimiz hafta gazetesindeki tiraj düşüşünün nedenini açıklayan köşe yazısının ardından başlayan tartışmalara, kaldığı yerden devam etti. Yurtdışında olması nedeniyle, bir süredir bazı eleştirilere cevap veremediğini söyleyen Dumanlı, önce son günlerde özellikle Fethullah Gülen ile ilgili sert yayınlar sürdüren Tercüman'a vurdu ardından da Hürriyet'e..

"Yılmaz, Zaman'ı hedef alıyor"
Köşe yazısında Hürriyet gazetesinin tiraj kıskançlığını dile getiren Dumanlı, geçmişte bir dediği iki edilmeyen, önünde herkesin el pençe divan durduğu medya dünyası, şimdilerde oluşan çok seslilik üzerine öfkelendiğini yazdı. Yılmazın, Zaman için sarfettiği sözlere "ayıp" nitelemesinde bulunan Dumanlı, "Örnek olsun diye söylüyorum: M.Yakup Yılmaz'ın haftanın beş günü Zaman'ı ve ona gönül verenleri hedef seçmesi tuhaf değil mi? İyi kötü tanıdığım bir insan. Bilebildiğim kadarıyla medeni, efendi, konuşulabilir bir meslektaş. Ama son dönemdeki asabiyetine bir mana veremiyorum. Yılların gazetecisi söze şöyle mi başlar: "AKP destekçisi dinci medya". Ayıp! Sen böyle söylersen başkalarının sana söylediğini de hak etmiş olmaz mısın? Meslektaşına saygı duymayan, kendine saygı duymuyor demektir. Benim tanıdığım M.Yakup, bu değil. Vakit de bu arkadaşıma "Pornocu" diye hitap ediyor. Ne kadar ayıp ve ne kadar çirkin." dedi.

"Hürriyet dini kitap dağıtıyor"
Dumanlı, İstanbu'da ücretsiz dağıtılan iki gazetenin de merak edilen sırrını açıkladı. Dumanlı'ya göre bu iki gazete de Doğan Grubuna ait. İşte Dumanlı'nın ilginç iddiaları...

"Otellerde, benzinliklerde, kampüslerde nasıl bedava gazete dağıtıldığını biliyoruz. Zaten 20 dk. adında bedava gazete de çıkarıyor Doğan Grubu. Gaste diye bedava bir gazete de neşrediliyor ayrıca. Ancak Doğan Grubu'nun abone yapmak için kapı kapı dolaştığı pek bilinmiyor. Birisi M. Yakup Bey'e bu durumu söylemeli. Hatta bir ipucu daha vereyim: Bazı işyerlerinde abone yapılırken Hürriyet'le beraber dinî kitaplar dağıtılıyor. Bunda bir yanlışlık görmüyorum. Demek istediğim sadece şu: Abone sistemiyle satış, önemli bir tiraj hamlesidir; bunun yanlışlığı üzerine mangalda kül bırakmayacak iri puntolu laflar üretmeye gerek yok. Eninde sonunda varacağınız yer burası. Yarın mahcup olacağınız şeyi bugün niye söylüyorsunuz ki!"