BIST 10.166
DOLAR 32,21
EURO 35,12
ALTIN 2.467,56
HABER /  GÜNCEL

Öcalan film yıldızı gibi!

Öcalan ünlü Amerikan filmlerinin yıldızı gibi! 24 saati 165 güvenlik kamerasıyla kontrol ediliyor. İşte Öcalan ve İmralı...

Abone ol

Kenya’da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı adasında yargılanarak ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Abdullah Öcalan'ın İmralı'daki yaşamı ünlü Amerikan filmlerini hatırlatıyor. 24 saati 165 güvenlik kamerasıyla korunan Öcalan için adada bin asker görev yapıyor.

1999 yılı şubat ayından beri İmralı’da tutulan Abdullah Öcalan için alınan sıkı güvenlik önlemleri için özel donanımlı kameralardan da yararlanılıyor. Kameraların yedisi, Öcalan’ın tek başına kaldığı ve altı metre yükseklikteki tel örgülerle çevrili bölümdeki koğuşta bulunuyor.

Göz taramalı sistem var
Öcalan’ın yatağından, havalandırmaya çıktığı avluya, ziyaretçi bölümüne kadar her bölüm kameralarla kontrol altında tutuluyor. Öcalan’ın 24 saati bu bölümdeki kameralar tarafından kayıt altına alınıyor.
Öcalan’ın getirilmesinin ardından yeniden düzenlenen cezaevinin çevresi, altı metre yükseklikteki tel örgülerle çevrildi ve bir elektronik sistem kuruldu.
Şehit yakınlarının görevlendirilmediği adada, Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı bordo bereliler, SAS komandoları, jandarma ve Adalet Bakanlığı görevlileri olmak üzere bine yakın personel bulunuyor. İmralı adasıyla kara bağlantısının sağlandığı Gemlik ve Mudanya’da, göz ve parmak izi tarama sistemi olan üç adet x-ray cihazı yer alıyor.
Yiyecek ihtiyacı askerlerin karavanasından karşılanan Öcalan’a, plastik kaşık ve çatal veriliyor.