BIST 10.255
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.396,15
HABER /  GÜNCEL

Eski bakanın mafyadan ricası

"Kene 06" operasyonun dava dosyasına kimlerin ismi girmedi ki! DTP'li Türk ve bir çok siyasi. İşte Ankara'daki garip ilişkiler!

Abone ol 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kurduğu hükümetlerde bakanlık görevinde bulunan Ömer Barutçu'nun adı, başkentte "Kürt Ahmet" lakaplı Ahmet Turgut'a yönelik düzenlenen "Kene 06'' adlı çete operasyona karıştı. Eski Bakan, mafyadan ricada bulunmuş.

Kürt Ahmet ile Ömer Barutçu'nun telefon görüşmeleri soruşturma dosyasında yer aldı. Ankara polisinin teknik takibine takılan telefon konuşmasında, Barutçu, "Ahmet Aga, burada hizmet karşılığı yok racon da belli" diyerek Erdoğan Yıldırım'ın kumar borcunun silinmesi için Kürt Ahmet'ten ricada bulunuyor. Kürt Ahmet ise "Sen ne emrediyorsan öyle olur" karşılığını veriyor. Başkentte düzenlenen çete operasyonuna sanatçılar, mankenler, işadamları ve siyasiler karıştı.

DTP'li Ahmet Türk, eski DYP'li Bakan Ömer Barutçu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfi Saltoğlu'nun oğlu Hakan Saltoğlu, ünlü mankenler Ebru Destan, Gizem Yurtoğlu, Doğuş, Haluk Levent ve Şafak Sezer'in isimleri soruşturma dosyasına girdi.

EMRET BAKANIM
Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün hazırladığı soruşturma dosyasına göre, eski Bakan Barutçu, çete lideri Ahmet Turgut'a 200 bin dolar kumar borcu bulunan Erdoğan Yıldırım'a sahip çıkıyor. Barutçu, borcun silinmesi için başkentin ünlü kabadayısı İskender Çolak'ı devreye sokuyor. Çolak, Turgut'a "Ömer beyle bir görüş. Bu Erdoğan'ın işi, güzel güzel konuş" diyor. Bu görüşmenin ardından Ahmet Turgut, Ömer Barutçu'yu telefonla arıyor. Barutçu, Turgut'a KKTC'de tutuklu olan İdris Melih Turgut'un durumunu soruyor. Turgut'ta oğlunun iyi olduğunu belirterek, bakandan "emrini" soruyor. Barutçu, "Bu çocuğu babası bana teslim etti. İskender'e de söyledim, vaktiyle Cavit Çağlar için Ahmet Hamoğlu'na ricada bulundum. Bu ricam yerine getirildi. Bunun için de bir şey yapamaz mıyız?" diyor. Turgut ise "Yan yana gelelim, sen ne emrediyorsan öyle olur" yanıtını veriyor. Bakan'ın, "Ahmet Aga, burada hizmet karşılığı yok racon da belli" sözleri üzerine Turgut, "Gereken yapılır. Telefonlara da çıkmıyor o" diyor.

BARUTÇU "O ÇOCUK YAKINIMDIR"
Eski bakanlardan Ömer Barutçu, konuya ilişkin olarak Sabah gazetesinin sorularını yanıtlarken Ahmet Turgut'a kumar borcu olan Erdoğan Yıldırım'ın yakını olduğunu söyledi. Barutçu, "Ahmet Turgut ile görüşmeyi yaptım. Bu konuda fazla bir şey söyleyemem. İşin teferruatını bilmiyorum. Borcun ne kadar olduğunu da bilmiyorum. Ricada bulunmadım. Bu çocuk için sadece bir görüşme yaptım. Bahse konu olan çocuk benim yakınımdır" dedi. Barutçu, olaylarla uzaktan yakından ilgisinin bulunmadığını ve polisin ifadesini almadığını ifade etti.