BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,84
ALTIN 2.440,44
HABER /  SPOR

Aragones kararını verdi

Aragones takımını şampiyon yapınca ülkesinde kıymete bindi. Başbakan bile devreye girdi. Ve son sözü Luis söyledi.

Abone ol Avrupa Futbol Şampiyonası'nda finalde Almanya'yı yenerek kupayı kazanan İspanya'da, teknik direktör Luis Aragones, ülkeden yapılan ''Kal'' çağrılarına karşı, ''Artık çok geç'' yanıtını verdi.

Fenerbahçe'nin ön sözleşme yaptığını duyurduğu Aragones'in henüz resmi sözleşmeyi imzalamamış olması İspanyollar için bir umut olarak gösterilirken, halen İspanyol teknik adamın ikna edilebileceği belirtiliyor.

İspanyol televizyonlarında bu sabah yapılan tartışmalarda futbol eleştirmenleri, Luis'in milli takımda kalması gerektiğini savunurken, ''Avrupa Kupası'nı kazanan bir takımın teknik direktörünü değiştirmek delilik olur. Mükemmel bir takım yarattı. Futbolcular arasında özlenen bir birlik var ve Dünya Kupası'nda da yapılacak çok işimiz var. Federasyon ne yapıp edip Luis'i ikna etmeli. Luis henüz kimse ile kontrat imzalamadı'' denildi.

Milli futbolcuların da dün akşam Viyana'dan İnnsburk'a dönerken uçakta Luis Aragones lehine tezahürat yaparak, kalmasını istedikleri bildirildi.

Her şeye rağmen maçın ardından bir İspanyol televizyonunun, ''Kalman için hiçbir olasılık yok mu'' sorusuna Aragones, ''Devam etmem için sıfır olasılık var, çünkü kalmak için hiçbir öneri almadım. Artık çok geç'' cevabını verdi.

Aragones, kupayı kazanarak milli takımdaki sorumluluğunu yerine getirdiğini ifade ederek, ''İyi çalıştık, iyi oynuyoruz ve kazanıyoruz, nokta. Bu, İspanyol futbolu için artık değişmez bir şey. Kendimi mutlu hissediyorum. İçim o kadar dolu ki, onu dışa vuramıyorum ama çok mutluyum. Olağanüstü bir takıma sahibiz ve topa iyi dokunduğumuz an rakibimizi tamamen dağıtıyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada Aragones'in beklendiği gibi Fenerbahçe'ye gitmesi ve yerine Beşiktaş'ın eski teknik direktörlerinden Vicente Del Bosque'nin getirilmesi öngörülüyor.

Başbakan Jose Luis Rodriguez Zapatero da İspanyol basınına yaptığı açıklamada, ''Aragones ile sözleşme yenilemek gerekir. Ama sonuçta kararı İspanya Futbol Federasyonu verecektir. Gitse bile yerine iyi bir teknik adam seçeceklerine eminim'' dedi.