BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,78
ALTIN 2.441,30
HABER /  GÜNCEL

Kağıthane nefes alacak

'42 Yol-Kavşak Temel Atma ve Açılışı' töreninde Kagıthane'nin Hasbahçe Caddesi'nin açılışı yapıldı.

Abone ol

Geçtiğimiz gün 42 Yol-Kavşak Temel atma ve Açılışı Maltepe Stadında saat 20 de Başbakan Recep Tayip Erdoğan tarafından canlı bağlantılarla yapıldı.

Başbakan ;İstanbul Türkiye"nin lokomotifi olmalıdır

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç"ın da katıldığı törende Başbakan Erdoğan, “Bu yol ve kavşaklarla İstanbul"un geleceğinin de temelleri atılıyor. İstanbul Türkiye"nin kalbidir. Bir aziz emanet olarak kabul ettiğim bu şehri hak ettiği noktaya mutlaka taşıyacağız” bunun çağdaş bir kentin doğum sancıları olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu; “İstanbul"u ulaşım altyapısı, çevre düzeni ve modern şehirciliği ile bir dünya şehri yapmak kararlığındayız. İstanbul"u 2010 Avrupa Kültür Başkenti yapan sinerji de bu kararlılıktan doğmuştur. İstanbul"u kalkındırmadan Türkiye"yi kalkındıramayız. İstanbul"un sorunlarını çözmeden Türkiye"nin sorunlarını çözemeyiz. İstanbul Türkiye"nin görüne yüzü, dünyaya açılan penceresidir. İstanbul Türkiye"nin lokomotifi olmalıdır.”

Başkan Topbaş; “2 yılda 100 kavşak ve yol yaptık!...”

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da İstanbul"un yıllarca ihmal edilmesinden dolayı birikmiş sorunlarla mücadele etmek zorunda kaldıklarını belirterek, “İnsanlarımızın önüne koyduğumuz "Ak umutları" kırmamak için nasıl Hükümetimiz geceli gündüzlü büyük hassasiyet gösteriyorsa, aynı şekilde İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de bir o kadar hassas ve gayretliyiz” dedi.


Törende konuşmaların ardından kavşak ve yolların açılış ve temel atmalarına geçildi. Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile beraberindekiler, 42 yol ve kavşağı temsilen 3"ünün açılışını ve 2"sinin temel atmasını uydu aracılığıyla şantiyelere canlı bağlantılar yaparak gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler, geri kalan temel atmalar için butona basarken, açılışları da çocuklarla birlikte kurdele keserek yaptı. Gecede konser veren Muazzez Ersoy ve Keremcem de stadı dolduran vatandaşlara unutamayacakları anlar yaşattı.

Yeni Hasbahçe Caddesi

Kağıthane Merkez mahallesi"nde Nisan ayında adı Hasbahçe Caddesi olarak değiştirilen yol ve kavşak ta 20 000 m2 Granit Küptaş kaplama,8 000 m2 yaya yollarına Granit Plaka,6 000 m Granit yağmur oluğu,6 000 m Granit Bordür,100 m3 istinat duvarı,2 000 m2 yonu taşı(çevre duvar malzemesi),3 m2 Kültür Çimi kullanıldı.Uzunluğu 1700 m yi bulan Hasbahçe Caddesi her türlü alt yapısı tamamlanarak açılışa hazır hale getirildi.Caddede
88 adet 10 m boyunda çift armatürlü aydınlatma direği ile caddenin gece görünümü aydınlanıyor.Böylece Kağıthane"nin değişen çehresine Hasbahçe Caddesi yeni adı ve görünümü ile büyük katkıda bulunuyor.