BIST 10.267
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.410,20
HABER /  GÜNCEL

Yurdu kene belası sardı

Tokat ve Sivas'ta vücuduna kene yapışan 5 kişi, hastalık şüphesiyle tedavi altına alındı.

Abone ol

Tokat ve Sivas'ta vücudunun değişik bölgelerine kene yapışan 5 kişi, hastalık şüphesiyle tedavi altına alındı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tokat'ın Üzümlü beldesinde çiftçilikle uğraşan Ayhan Öğüt (29), tarlasında çalışırken ensesine yapışan keneyi kendisi çıkardı. Ertesi gün ateşi yükselen, titreme,
halsizlik gibi şikayetleri başlayan Öğüt, Tokat Devlet Hastanesine başvurdu. Burada 2 gün intaniye servisinde tedavi gören Öğüt, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Tokat'ın Devecikarhım köyünde yaşayan Halil Kelek (46) de yaylada sırtını yapışan keneyi çıkarttıktan sonra rahatsızlandı. Yüksek ateş şikayetiyle Tokat Devlet Hastanesinde 4 gün tedavi gören Kelek, durumunda değişme olmayınca, CÜ Tıp Fakültesine sevk edildi. Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Süleyman Arslan ise tarla dönüşü evde elbisesini değiştirirken, kasığında rastladığı keneyi çıkarttı. Arslan da yüksek ateş ve kusma şikayetiyle CÜ Tıp Fakültesine kaldırıldı.

Merkeze bağlı Yukarı Yıldız köyünde yaşayan Turan Yıldırım (63) boğazına yapışan kene üzerine, CÜ Tıp Fakültesine başvurdu. Kene, burada doktorlar tarafından çıkarıldı. Kan ve diğer tahlilleri yapılan Yıldırım'ın bir süre kontrolden geçirileceği belirtildi. Akıncılar ilçesine bağlı Göllüce köyünde yaşayan 65 yaşındaki Dursun Çalışkan adlı kadın ise evinin bahçesinde otururken dizine kene yapıştığını fark etti. Çalışkan'ın dizindeki kene Akıncılar Sağlık Merkezinde doktorlar tarafından çıkarıldı. Türkiye'de yaklaşık 850 çeşit kene türü olduğunu, bunlardan 30 kadarının hastalığı bulaştırdığını bildiren yetkililer, kenelerin özellikle otlaklarda, çalılıklarda bulunduğunu, buralardan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlara geçtiğini belirterek, vatandaşlardan bu tür ortamlarda dikkatli olmalarını istediler.