BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Teröre Ermeni benzetmesi

Prof. Dr. Mehmet Şahingöz, Güneydoğu'da yaşanan terörü tarihteki Ermeni olaylarına benzetti.

Abone ol

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İnkılap Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şahingöz, küresel güçlerin Türkiye üzerindeki emellerinin uzun yıllardan bu yana devam ettiğini belirterek, bu anlamda bölücü örgütün bugün yaptıklarının Ermenilerin yıllar önce yaptıklarından farklı olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Mehmet Şahingöz, 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk Kültür ve Sanat Etkinlikleri çerçevesinde, Atatürk Kültür Merkezi'nde ''82. Yılda Milli Devlet ve Cumhuriyet: Küresel Güçlerin Hedefi'' konulu konferans verdi. Konferansta Osmanlının son yılları ile Milli Mücadele döneminde yaşananlara değinen Prof. Dr. Şahingöz, Ermenilerin küresel güçlerin kışkırtması ile ayaklandığını belirtti.

''Ermenilerin önüne 'Büyük Ermenistan' hayalinin konulduğunu, Hazar Denizi'nden Karadeniz'e ve Akdeniz'e oldukça geniş bir coğrafya vaat edildiğini ifade eden Prof. Dr. Şahingöz, şunları söyledi:

''Vaat edilen bu topraklar üzerinde bir Ermeni devletinin kurulacağı ve bu konuda bütün devletlerin kendilerine destek olacağı söylenmiştir. Bu, Osmanlıyı, Türkleri zaafa uğratmak amaçlı bir çalışmaydı. Ermeni örgütleri ile başlatılan bu hareketler, terör hareketlerini de başlatmıştır.'' Geçmişte Ermenilerin yaptıklarının bugün bölücü örgütün yaptıklarından pek farklı olmadığını belirten Prof. Dr. Şahingöz, şöyle devam etti:

''Burada altını çizmekte fayda gördüğüm bir husus var. Bize karşı yöneltilen bu tür hareketler ve politikaların aynen devam ettiğini görebiliyoruz. Güneydoğu'da yaşanan olaylara baktığımız zaman, tıpkı Ermeni hadisesinin bir benzerini yaşıyoruz. Metot olarak, örgütlenme olarak ve dış bağlantılar olarak da aynı.'' Türklerin 1071'den bu yana Anadolu'da var olma savaşı verdiğini kaydeden Prof. Dr. Şahingöz, Milli Mücadele'nin de küresel güçlerin Osmanlı devletini parçalama ve Türkleri bölgede etkisizleştirme gayretlerine karşı ortaya konulan bir mücadele olduğunu söyledi.