BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Karekine bayraklı protesto

Ermeni Genel Patriği İstanbul ziyaretinin son gününde protestoyla karşılaştı.

Abone ol

İstanbul'da bulunan ve Heybeliada'daki Aya Triada Manastırı'nı ziyaret eden Ermeni Genel Patriği Karekin II, adadan ayrıldı.

Rum Erkek Lisesinin de bulunduğu Aya Triada Manastırını ziyaret eden ve bahçede dolaşan Karekin ve beraberindekiler, daha sonra ellerindeki çiçeklerle manastırın ana kapısında basın mensuplarına görüntü verdiler. Bartholomeos, gazetecilerin ziyarete ilişkin soruları üzerine, ''Bir ziyaret gerçekleştirdik ve geri dönüyoruz'' dedi. Heybeliada'dan saat 13.30'da ayrılan Karekin II ve beraberindeki Fener Rum Patriği Bartholomeos ve Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, Kınalıada'ya geçti.

Öte yandan, Karekin II'in Aya Triada Manastırını ziyareti sırasında, manastıra yaklaşık 100 metre mesafede, ağaçlık alandan aniden çıkan 2 kişi, ''Karekin Bartholomeos'un elini öpmeye mi geldi!'' yazılı pankart açtı. Burhan Dönmez ve Muammer Kocadağlı adlı kişiler, güvenlik güçlerince gözaltına alındı. Polis aracına bindirilen Dönmez ve Kocadağlı, Türk bayrağı açarak, ''Türkiye'yi bölmek isteyen kişileri protesto ediyoruz'' dediler. Dönmez ve Kocadağlı, daha sonra polis merkezine götürüldü.