BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

İranda halka açık idam

İran'da cinayet, organize suç ve saldırıdan suçlu bulunan 4 kişi, kamuya açık bir alanda asıldı.

Abone ol

İran medyasının haberine göre, 28 yaşındaki Muhammed isimli bir hükümlü, bir banka müdürünü soygun sırasında vurarak öldürmekten dün sabah Isfahan şehrinde idam edildi. İdamı yaklaşık 3 bin kişi seyretti. Ahmed adındaki diğer bir hükümlü de, bir cani çeteye liderlik etmek, haraç almak, tecavüz etmek, uyuşturucu satmak ve gayri meşru ilişkilerden suçlu bulunarak, İran'ın kuzeyindeki Kazvin şehrinde asılarak idam edildi.

Yolsuzluk ve yeryüzünde fitneye sebep olmaktan suçlu bulunan Nasır Sh. ile Saeed A. ise, İran'ın güneydoğusundaki Zahedan'da idam edildi. İdam edilen şahıslar saldırı, kaçırma, ateşli silaha sahip olma ve insanlar arasında korkuya sebebiyet vermekten suçlu bulundu.


Batılı medya kuruluşlarının tespitlerine göre, İran'da 2006 yılı içinde en az 67 hükümlü kamuya açık alanlarda idam edildi. İran'da cinayet, tecavüz, silahlı soygun, din değiştirme (irtidat), ciddi uyuşturucu ticareti, tekrarlanan sapık ilişkiler, fahişelik, ihanet ve ülke aleyhine casusluk gibi suçlara genelde idam cezası veriliyor.