BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Zapsudan şok itiraf

Başbakan Danışmanı Cüneyt Zapsu'dan hakkındaki iddialara itiraf gibi yanıt geldi.

Abone ol

Başbakan Danışmanı Cüneyt Zapsu, ''BM'nin terörü finanse eden kişiler listesinde yer alan Yasin Elkadı ile arasındaki para trafiği''ne ilişkin iddialarla ilgili ''Yasin Elkadı'yı tabii ki tanıyorum'' dedi.

Zapsu, ADG Fuarcılık tarafından düzenlenen Exponut 2006 Fuarı'nın açılışında gazetecilerin sorusu üzerine, bir araştırma yapıldığını, bu olayın yeni bir şey olmadığını ifade ederek, ''Hata ediyorsunuz, çok bayat bir haber, yeni bir haber değil. Çoktan araştırması yapılmış ve bitirilmiş bir konudur'' dedi.
Zapsu, olayın gizli saklı bir şey olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Dokunulmazlığım olmadığına, burada da olduğuma göre herhalde bir şey çıkmamıştır. Bunun dışında da zaten özel bir konudur. Ben Yasin Elkadı'yı tabii ki tanıyorum.''

Maliye Bakanının ''konunun sümenaltı edilemeyeceği''ne ilişkin açıklamasının hatırlatılması üzerine, ''Maliye Bakanımız ne diyeceğini gayet iyi bilir, benden de iyi bilir. Demiştir zaten. Ayrıca, şimdi duyuyorum ki, PKK, CIA, Mossad vesaire idim, şimdi El Kaide oldum. İyidir...'' diye konuştu. Dokunulmazlığının olmadığını yineleyen Zapsu, ''Sümenaltı diyen arkadaş, yaptırsın araştırmayı, şikayet etsin, ne yapacaksa yapsın, gereken de yapılır herhalde'' dedi.